Cenazelerin verilmemesi uluslararası kanunlara aykırı

Sêmalka’daki çadır eylemini ziyaret eden Şedadê ve Mergeda meclisleri, KDP’nin şehit cenazelerini ailelerine teslim etmemesine tepki göstererek, bunun uluslararası kanunlara aykırı olduğunu söyledi.

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi’nin, KDP pususunda şehit düşen gerillaların cenazelerinin verilmesi talebiyle 5 Ekim’de Sêmalka Sınır Kapısı’nda başlattığı çadır eylemi devam ediyor.

Mergeda ve Şedadê ilçe meclisleri, iki gün boyunca Sêmalka’daki çadır eylemine katıldı. Burada KDP’ye çağrı yapan meclisler, şehit cenazelerinin derhal teslim edilmesi gerektiğini söyledi.

Eyleme katılan Cibur aşireti kanaat önderi Hemed Zanun, insan hakları örgütlerini şehit cenazelerini ailelerine teslim etmesi için KDP’ye baskı uygulamaya çağırdı.

KDP’nin, Kürt halkıyla birlikte mücadele etmek ve aynı cephede durmak yerine şehit cenazelerini vermediğini dile getiren Hemed Zanun, “Şehit cenazelerinin verilmemesi, uluslararası kanunlara aykırıdır ve halkların çıkarlarına terstir” dedi.

Şedadê İlçe Meclisi Yönetim üyesi Besam Seid, “Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi’nin çağrısı üzerine buradayız. KDP’nin şehit cenazelerini teslim etmemesine tepkiliyiz. 44’üncü gününde olan eylemimiz, talebimiz yerine getirilene kadar devam edecek. Ailelerinin şehitlerin cenazelerini onlara layık bir şekilde defnedebilmesi için şehit cenazelerinin derhal verilmesi çağrısı yapıyoruz” diye konuştu.