Cindirês katliamına tepki: Bağımsız komiteler işgal bölgelerine gitmeli

Kuzey ve Doğu Suriye’deki hukuk ve insan hakları örgütleri, Cindirês katliamına tepki göstererek, "Bağımsız komiteler işgal bölgelerine gitmeli" dedi.

Cizre Bölgesi İnsan Hakları Örgütü, Kuzey ve Doğu Suriye Avukatlar Birliği ve Zenûbiya Kadın Topluluğu Reqa Bürosu, Cindirês katliamına tepki göstermek için açıklamalar yaptı. Açıklamalarda Türk devletinin işgal altındaki bölgelerden çıkarılması çağrısında bulunuldu.

QAMIŞLO

Cizre Bölgesi İnsan Hakları Örgütü ve Kuzey ve Doğu Suriye Avukatlar Birliği, Cindirês katliamına ilişkin ortak açıklama yaptı.

Cizre Bölgesi Avukatlar Birliği Eşbaşkanı Ciwan Mihemed’in okuduğu açıklama, Qamişlo’nun Siyahi Mahallesi’nde bulunan BM Mülteciler Yüksek Komiserliği önünde yapıldı. Eyleme örgüt üyeleri ve TEM-DEM temsilcileri de katıldı.

Türk devleti ve çetelerinin suçlarına dikkat çekilen açıklamada, Cindirês’deki katliamın ardından halkın sokaklara çıkarak ırkçı saldırıların durması ve çetelerin bölgeden çıkarılması çağrısı yaptığının altı çizildi.

Açıklamada, BM’ye Efrînli halkı koruma, Türk devletine işgalini sonlandırması için baskı yapması ve hesap sorması çağrısı yapıldı.

Son olarak, Suriye’nin kuzeyindeki durumu izlemesi, müdahale etmesi, suçları durdurması, suçluların yargılanması ve yerli halka destek vermesi için uluslararası bağımsız bir komitenin kurulması istendi.

REQA

Zenûbiya Kadın Topluluğu Reqa Bürosu ise merkez binası önünde açıklama yaptı.

Açıklama Zenûbiya Kadın Topluluğu Reqa Bürosu Kadın Komitesi üyesi Buseyne Ebdo tarafından okunurken, eyleme çok sayıda kadın katıldı.

Cindirês’de 4 Kürdün katledilmesine tepki gösteren kadınlar, işgalin sonlandırması ve suçların durdurulması çağrısı yaptı. Kadınlar çoğulcu demokrasi ve merkezi olmayan bir Suriye için mücadele etme mesajı verdi.