​​​​​​​Cindirêsê katliamı şehitleri için taziye

Efrîn ve Şehba’da yüzlerce kişi Cindirêsê katliamında şehit düşenler için kurulan taziyeyi ziyaret ederek aileye başsağlığı diledi.

Taziye töreni Şehba kantonunun Ehdas ilçesine bağlı Yaşam Salonunda düzenlendi. Efrin ve Şehba Kantonları Özerk Yönetimi Yasama Meclisi Üyesi Mihemed Naso, yaptığı konuşmada 4 şehidin yakınlarına başsağlığı diledi.

İşgal altındaki Efrîn'de işgalci Türk devletinin suçlarının 5 yıldır devam ettiğine işaret eden Naso, şöyle devam etti: "Bu suçlar kantonun tarihini yok etmeyi amaçlıyor, bu yüzden öldürme yoluyla bölgeye özel bir savaş yürütüyorlar. Bölge sakinlerine vergi koyuyorlar ve bölge sakinlerini korkutuyorlar.”

Newroz'un Kürt halkının kutsal bayramı olması nedeniyle işgalci Türk devletinin istihbaratı ve çetelerinin katliamı Newroz’da gerçekleştirdiğini dile getiren Naso, "Cindirês'teki isyan, 50 yıldır Kürt halkına yönelik uygulanan baskı ve zulme karşıdır. Kürt halkını katletmeye çalışan işgalcilere karşı bölge halkı tepkisini ortaya koymaya devam edecek” şeklinde konuştu.

Törende konuşan şehitlerin kuzeni Erife Mihemed Osman, "Ailemiz Peşmerge olarak biliniyor. Çünkü biz yurtsever bir aileyiz ve zulmü kabul etmiyoruz. Ailem, işgalcilerin ve çetelerinin işlediği suçlara rağmen kantonu terk etmedi” dedi.

Erife şöyle devam etti: "Newroz gecesi şehitler Newroz ateşini yaktı. Sonra bir grup çete onlara saldırdı. Ailemden 4 kişiyi uluslararası toplumun gözü önünde katlettiler. Uluslararası toplum 5 yıldır bölgeye karşı işlenen suçları görmezden geliyor."

Erîfe Osman son olarak Türk devleti ve çetelerinden hesap sorulmasını ve şehitlerin intikamının alınmasını istedi.

Daha sonra katılımcılar, YAT savaşçısı Rojeng Rifet'in cenazesini almak ve ardından Şehba kantonunun Ehrez ilçesindeki Şehitliğe defnetmek için Ehdas Kavşağı’na doğru yürüdü.