Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi işgal saldırılarını kınadı

Cizîre Demokratik Özerk Yönetimi, işgalci Türk devletinin Perşembe günü Qamişlo’da düzenlediği saldırıları kınayarak, halkı özerk yönetim etrafında kenetlenmeye çağırdı.

İşgalci Türk devleti 27 Temmuz Perşembe günü Qamışlo’da iki arabaya yönelik saldırı düzenlemişti.

Cizîre Demokratik Özerk Yönetimi Meclisi Yönetimi yaptığı yazılı açıklamada, “İşgalci Türk devletinin soykırım ve komplocu politikalarının devamı kapsamında Qamişlo kantonunun Tirbespiye ilesine bağlı Xezne köyü ile Til Maruf köyü arasındaki yolda bir kez daha insansız hava araçları tarafından 2 otomobil bombalandı ve bunun sonucunda 3 vatandaşımız şehit olurken 2 vatandaşımız da yaralandı” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Til Hasil ve Til Eranê katliamının 10’uncu, Qamişlo Katliam’ının 7’nci ve Lozan Antlaşmasının 100’üncü yıldönümleriyle eş zamanlı düzenlen bu saldırılar, AKP-MHP faşist bloğunun Kürt halkına karşı soykırım politikalarını sürdüreceklerinin açık göstergesidir. Ayrıca Türkiye’nin Suriye’de yürüttüğü politikanın, stratejik ve geniş bir işgal politikası olduğu iyice açığa çıkmıştır. Bu politikalarını benimsemeyen ya da kabul etmeyen herkese karşı Terör kartını ve silah olarak kullandığı mülteci politikasını devreye sokuyor.

Terör destekçisi Erdoğan'a kayıtsızlık veya kulak verme, dünya ve bölgenin güvenlik ve barışını olumsuz etkileyecektir. Çünkü Türkiye’nin oluşturduğu ve destek verdiği terör örgütlerinin kolları tüm komşu ülkelere yayılmış durumda. Ayrıca Türk devleti işgal ettiği bölgeler terör örgütlerinin yuvası haline gelmiş durumda.Teröristler Türk devletinin işgal etiği alanlarda rahat hareket edebilmekte, örgütlenmekte ve eğitim görebilmekteler. Türk devleti ile DAIŞ arasındaki ortaklığı belgeleyen birçok kanıt var. Bu belgelerden tutuklu bulunan binlerce DAIŞ çetesinin 20.01.2022’de kaçmalarını örgütleyerek DAIŞ terör örgütünün tekrar canlanmasını sağlamak için işgalci Türk devletinin yürüttüğü faaliyetlere ilişkin yakalanan çetelerin çok önemli itirafları da yer almaktadır.

Kuzey ve Doğu Suriye Demokratik Özerk Yönetimi Cizre Bölgesi Yönetimi olarak, şehit ailelerimize baş sağlığı yaralılara ise acil şifalar dileğinde bulunuyoruz. İşgalci Türk devletinin halkımıza ve ülkemize karşı düzenlediği bu işgal saldırılarını kınıyoruz. Şehitlerimizin kazanımlarını kararlı bir şekil de korumaya devam edeceğiz.

Son olarak Kuzey ve Doğu Suriye halkımıza, Türk devletinin işgal saldırılarına karşı Özerk Yönetim ve öz savunma güçlerinizin etrafında kenetlenmeye çağırıyoruz. Uluslararası taraflara da Türk devletinin işlediği soykırım suçunu sonlandırın çağrısını bir kez daha yeniliyoruz.”