Cizre Bölgesi halkı şehitleri andı, KDP'yi protesto etti

Cizre Bölgesi şehit aileleri meclisleri, KDP’nin işbirlikçiliğini protesto etti, şehit gerillaları andı.

HPG’li bir birlik, 28 Ağustos 2021’de KDP’nin Zap suyu yakınında kurduğu pusuya denk geldi. Bunun sonucunda 6 gerilla şehit oldu.

Cizre bölgesinin farklı bölgelerindeki şehit aileleri meclisleri, katliamda şehit düşenleri anmak ve KDP’nin işgalci Türk devletiyle iş birliğini kınamak için açıklama yaptı.

Hesekê Kantonu’nda şehir ve ilçelerdeki şehit aileleri meclisleri önünde açıklamalar okundu. Hesekê’de Xilod El Salih, Şedadê’de Zehra El Ebdullah, Serêkaniyê Kampı’nda Hêvîn Sîno, Til Temir’de Mihemed Nûrî ve Dirbêsiyê’de Salim El Salim açıklamayı okudu.

Qamişlo Kantonu’nda şehit aileleri meclisleri ile kantondaki şehir ve ilçelerdeki şehitliklerde yapılan açıklamalar meclis üyeleri tarafından okundu.

Qamişlo’da Şêrzad Remo, Dêrik’te Hogir Salih, Til Hemîsê’de Xalid Sadon, Çilaxa’da Husam Hisên, Til Koçer’de Ehmed Heneş, Til Birakê’de Ebdurezaq El Eqre, Amûdê’de Ebod Elî ve Tirbespiyê’de Ebdulwehab Hesen açıklamaları okudu.

Gerillaların kahramanlıklarına işaret edilen açıklamada, gerillaların ülkenin çağrısına yanıt verdiği, yapılan sınırları tanımadığı ve bölge halklarının soykırımdan geçirmek isteyen faşist Türk devletiyle savaşmak için yönlerini Kurdistan dağlarına verdiğine dikkat çekildi.

'DÜŞMAN YASAK SİLAH DA KULLANIYOR'

Açıklamada, düşmanın gerillaya karşı NATO’dan aldığı modern askeri teknolojilerinin yanı sıra yasaklı silahları da doğrudan kullandığına dikkat çekildi.

Uluslararası toplumun uzun bir süredir sessiz kaldığı, bu bölgelerin genç kız ve erkeklerinin ülkenin ve halkların onurunu koruma çağrısına yanıt verdiği belirtilen meclis açıklamalarında, bu büyük fedakarlıklara karşı Başûr iktidarının işgalci Türk devletiyle iş birliği yaptığına ve Türk MİT’inin Başûr’u Türk ordusunun sömürgesine çevirmesine imkan verdiğine dikkat çekildi.

'KDP HALKLARA İHANET EDİYOR'

KDP güçleri, 2 yıl önce Xelîfan bölgesinde bir grup gerillanın önüne pusu kurarak, saldırdı. Saldırı sonucunda Qamişlo’dan Tolhildan Raman, Girkê Legê’den Serdem Cûdî ve Bakurê Kurdistan’dan 4 arkadaşlarıyla birlikte şehit oldular. Açıklamada, KDP’nin yaptıklarının halklarının tarihi değerlerine karşı büyük bir ihanet olduğu belirtildi. KDP, kurulduğundan bugüne kadar ajanlık ve işbirliği yapıyor.

Meclislerin açıklamasında, gerillanın DAIŞ’in ortaya çıktığı günlerde Hewlêr’den Zaxo’ya, Kerkûk’den Şengal’e büyük bir mücadelede bulunarak, Başûr halklarının onuru uğruna şehitler verdi.

Başûrê Kurdistan’daki iktidarları girdikleri yoldan dönmeye çağıran meclisler, gerillaya karşı işgalci Türk devletiyle girdikleri işbirliğine son vermelerini istedi.

Açıklamanın sonunda şehitlerin cenazelerinin ailelerine teslim edilmesi ve şehit ailelerinden özgür dilenmesi çağrısında bulunuldu.