Dêrazor’da 'QSD etrafında birleşin' çağrısı

Dêrazor Demokratik Sivil Meclisi, “Güvenliği güçlendirme” operasyonunun başlatıldığı bu bölgede halkı Demokratik Suriye Güçleri (QSD) etrafında birleşmeye çağırdı.

QSD’nin Dêrazor kırsalında DAIŞ hücrelerini yok etmek ve kaynaklarını kurutmak amacıyla başlattığı “Güvenliği güçlendirme” operasyonu devam ederken, Dêrazor Demokratik Sivil Meclisi yazılı bir açıklamada bulundu.

Meclis, “Dêrazor halkının ve toplumun ileri gelenlerinin talebi üzerine başlatılan bu operasyon, bölgenin güvenlik ve istikrarını daha da güçlendirmenin yanı sıra bu terör örgütünün bölgeye ve yurttaşlarına yönelik gerçekleştirilen çete saldırılarının önünü almak bölgenin güvenlik ve istikrarını sağlamak amaçlıdır. Aynı zamanda bu operasyon, bölgelerimizdeki yönetimi ve kalkınmayı zayıflatmak için dış güçlerin planlarını uygulamaya yönelik girişimleri sonlandırmak için gerçekleştiriliyor” dedi.

Tüm halklara, ahlaki ve politik savunma görevlerini yerine getiren QSD güçlerinin etrafında kenetlenme çağrısında bulunan Meclis, “Ayrıca bölgenin güvenlik ve istikrarını daha da güçlendirme çabalarına destek olma çağrısında bulunuyoruz” diye ekledi.

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Bizler, Dêrazor Demokratik Sivil Yönetimi olarak, bölgenin güvenlik ve istikrarını daha da güçlendirmeye yönelik tüm çabaları ve hareketleri destekliyoruz. Aynı zamanda, yönetimimize ve demokratik projemize hizmet etmeye devam edeceğimizin sözünü bir kez daha yineliyoruz"