Dêrazor’da şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyesi toprağa verildi

QSD tarafından Dêrazor’da yürütülen Güvenliği Güçlendirme operasyonu sırasında şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyesi Şûcai Ebdulkerîm El Hezai Tirbespiyê ilçesindeki Şehit Dilşêr Şehitliğinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şucai Ebdulkerim El Hezai, QSD'nin Dêrazor kırsalında 27 Ağustos’ta DAİŞ çeteleri ve uyuşturucu tacirlerine yönelik başlattığı Güvenliği Güçlendirme Operasyonu’nda 1 Eylül günü şehadete ulaştı.

Qamişlo Kantonu’na bağlı Tirbespiyê ilçesi halkı, İç Güvenlik Güçleri üyesi Şûcai Ebdulkerîm El Hezai’yi ilçenin Şehit Dilşêr Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurladı.

Saygı duruşu ardından kısa bir konuşma yapan İç Güvenlik Güçleri üyesi Hundirîn Amir Remo, şehidin ailesi ve tüm özgürlük savaşçılarının ailelerine başsağlığı dileğinde bulundu.

Hundirîn, operasyonda büyük emek veren şehit El Hezai’nin rolüne dikkat çekerken, bölgenin güvenlik ve istikrarının korunması için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını ve mücadelelerini büyüteceklerini vurguladı.

Qamişlo Kantonu Askeri İlişkiler Komitesi üyesi Mihemed Zêdan,  "Kuzey ve Doğu Suriye bileşenlerinin, bölgenin iç ve dış saldırılarına ve fitne çıkarma girişimlerine yönelik doğru tutumlarıyla gösterdiği fedakarlıklar, bileşenlerin kanı, birlik ve beraberliğin göstergesidir” dedi.

Şûcai El Hezai’nin amcası Remedan El Hezai ise “Bölgemizi dış müdahalelerin komplosundan korumak için bedeller vermeye hazırız” diye konuştu.

Konuşmalardan sonra şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi. Şûcai El Hezai, "Şehîd namirin" sloganlarıyla toprağa verildi.