Dêrazor kırsalında onlarca çete üyesi ve uyuşturucu taciri yakalandı

Suriye Demokratik Güçleri’nin (QSD) Dêrazor bölgesinde DAİŞ çeteleri ve uyuşturucu tacirlerine karşı başlattığı operasyonda saldırı girişiminde bulunan 3 çete üyesi etkisiz hale getirildi, 11 çete mensubu ile 10 uyuşturucu taciri yakalandı.

QSD’nin Dêrazor’un kırsal bölgelerinde 27 Ağustos’ta başlattığı “Güvenliği Güçlendirme” operasyonu 4’üncü gününde devam ediyor.

QSD Basın İrtibat Merkezi, üç koldan başlatılan operasyonun planlandığı gibi sürdüğünü belirtti.

Operasyonun birinci kolu Derezor’un kuzey kırsalının Sorê ilçesinden Fırat Nehri'ne kadar olan 7 Kilo metrelik alanı kapsarken, ikinci kolu Derazor'un doğu kırsalındaki Bisêra ilçesine bağlı ilçeler ve Baxoz kasabasını içine alan Suriye-Irak sınırına kadarki bölgede yürütülüyor. Üçüncü kol ise Derazor’un batı kırsalındaki Mamil Kavşağı’ndan Reqa'ya ait idari bölgelere kadar olan bölgeleri kapsıyor.

QSD güçleri, ilk gününde üçüncü kolunun Derazor’un batı kırsalındaki Mamil Kavşağı’ndan Reqa'ya ait idari bölgelere kadar uzanan bölgelerde 5 çete üyesi ile 8 uyuşturucu tacirini yakaladıklarını belirtti. Açıklamada, saldırı girişiminde bulunan 3 çete mensubunun ise etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Operasyonun ikinci gününde Dêrazor’un doğusuna ağırlığını veren QSD güçleri bölgedeki operasyonun genişletildiğini ifade etti.

QSD, “Operasyon güçlerine saldırı girişiminde bulunanlar, uyuşturucu tacirleri ve sivillere işkence yapan saldırganlar hedef alındı” dedi.

 “Dêrazor kuzeyi kırsalı” adı verilen ikinci kol kapsamında gece saatlerinde bölgedeki Ezba-Konîko yolu üzerinde kaçma girişiminde bulunan 3 DAİŞ’linin yakalandığı bildirildi.

QSD, bir başka baskın operasyonunda ise, 2 uyuşturucu tacirinin yakalandığını ve bir miktar uyuşturucu maddenin de ele geçirildiğini duyurdu.

Açıklamaya göre operasyon güçleri, üçüncü gün Dêrazor kuzeyindeki El Seede kasabasında silahlı bir saldırıya uğradı.  Saldırıda bir QSD savaşçısı ve bir kadın şehit olurken, saldırı esnasında alanda bulunan birçok yurttaş da yaralandı.

Saldırıya anında müdahale eden QSD güçleri biri çete başı olmak üzere 3 DAİŞ çetesini yakaladı.

QSD, bölgede çıkan kargaşa ve güçlerine yönelik gerçekleştirilen saldırılar ardından güvenlik önlemlerini artırarak alana yönelik operasyonu genişletti.

QSD kaynaklarına göre "Güvenliği Güçlendirme" operasyonu dördüncü gününde ilk koldan Dêrazor'un kuzeyi ve ikinci koldan doğu kırsalında devam ediyor.