Dört YPJ savaşçısı şehit düştü

Kadın Savunma Birlikler (YPJ) Genel Komutanlığı, 27 Temmuz günü görevleri başındayken dört savaşçılarının kaza sonucu şehit düştüğünü belirterek, kimlik bilgilerini açıkladı.

YPJ Genel Komutanlığı, şehit düşen dört savaşçılarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

YPJ,  “Kuzey ve Doğu Suriye'deki devrimle birlikte bu topraklarda yaşayan cesur kadınlar sel gibi özgürlük saflarına akarak, demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigması etrafında kenetlendi ve Kadın Savunma Birlikleri çatısı altında örgütlendiler” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Dönemin karanlığını ortadan kaldıran devrim ateşi, kadın savaşçıların öncülüğünde toplumların özgürlük haritasını aydınlattı. Şimdi YPJ, amansız bir mücadeleyle özgürlüğümüz için savaşıyor. Rahipleri etkisi altına alan erkek egemenliği kavramına karşı verdiğimiz bu mücadele her geçen gün daha da görkemli bir şekilde yükseliyor. Tabii ki, bu kutlu davanın sonunda birçok değerli yoldaşımızın hayatını feda etmesi de kaçınılmaz oluyor.

Hesina Mûsa Mihemmed (Avaşîn Hesekê), Hîba Abdulqadir Bekir (Hîba Hesekê), Bêrîvan Abdil Xelef (Bêrîvan Hesekê) ve Emîne Nebo Silêman (Dilar Kobanê) yoldaşlarımız bu kutsal ruhla halkının özgürlüğü için eşsiz bir çaba sarf etti.

Özgürlük değerlerine sahip yurtsever bir ailede büyüyen Avaşin Hesekê yoldaşımız, ilk kurulan savunma birimlerinden olan YXK’de yer aldı. Aynı zamanda Hesek’e’de YPJ'nin ilk üyelerinden biri olan Avaşîn yoldaşımız, Kuzey ve Doğu Suriye’de gerçekleştirilen kurtuluş hamleleri sırasında toprağın her karışında amansız emekler verdi. Kendini halkına ve ülkesine adayan Avaşin yoldaş, savaşın tüm cephelerinde Hesekê, Til Temir ve Derazor'da DAİŞ’e karşı cesurca savaştı. YPJ'de yer alan Avaşîn yoldaş, ülke topraklarının sadakat ve umut dolu bir örneği oldu.

Büyük azmiyle kendini tüm görev ve sorumluluklardan sorumlu gören Hiba Hesekê yoldaşımız yurtsever kültürüne sahip bir ailede büyüdü. Özgürlük saflarına katılan bir abisi olan Hiba yoldaşımız, şehitlere olan aynı büyük bağlılık ruhuyla yönünü saflarımıza verdi. Hiba yoldaş, özgürlük saflarında yoldaşlık ruhuyla devrim heyecan ve coşkunu kalbinde daima büyüttü.

Yine yurtsever ve özgürlük değerlerine bağlı olan bir ailede büyüyen Bêrîvan Hesekê yoldaşımız da şehadetinden etkilendiği abisinin mücadelesinden etkilenerek özgürlük saflarımıza katıldı. Berivan yoldaş akışkan olan enerjisiyle çalışma arkadaşlarına heyecan kaynağı oldu. Aynı zamanda yoldaşları arasında çalışkanlığıyla tanınan Berivan yoldaşın şehitlere olan bağlılığı, hayatının her anında sergilediği vefalı tavrında kendini daima göstermiştir.

Ülkesine karşı olan bağlılığı ve sadakatiyle büyük anlam ifadesi olan Dilar Kobanê yoldaşımız, halkı ve topraklarının özgürlüğü için büyük bir azimle savaştı. Her Kürt çocuğu gibi yurtsever bir ailede büyüyen Dilar yoldaş, özgürlük saflarına katılan kız kardeşinden şehadetinden etkilenerek aynı davanın takipçisi olarak yönünü özgürlük saflarına veren kadın savaşçılardan oldu. Özgürlük saflarında asi, direnişçi ve davaya olan bağlılığıyla tanınan Dilar yoldaşımız muazzam duruşuyla halkların özgürlük davası için cesur ve sadık bir savaşçı oldu.

Görevleri başındayken kaza sonucu 27 Temmuz’da şehadete ulaşan Hesina Musa Mihemmed (Avaşîn Cûdî), Hîba Abdulqadir Bekir (Hîba Hesekê), Bêrîvan Abdil Xelef (Bêrîvan Hesekê) ve Emîne Nebo Silêman (Dilar Kobanê ) yoldaşlarımız, yüksek ve özverili ruhlarıyla, özgürlük değerlerine sahip çıkmış, devrim saflarında gösterdikleri cesur duruşlarla devrimin tüm sorumluluklarını yerine getirmişlerdir.

Başta şehit yoldaşlarımızın değerli aileleri olmak üzer tüm yurtsever halkımıza baş sağlığı diliyoruz.

YPJ olarak şehit yoldaşlarımızın hayallerini gerçekleştirme temelinde sonuna kadar mücadele edeceğiz ve şehitlerimizin takipçileri olacağız.”

ŞEHİTLERİN KİMLİK BİLGİLERİ

Şehit savaşçıların kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Avaşîn Hesekê

Adı ve Soyadı: Hesina Musa Mihemmed

Anne Adı: Zekiyê

Baba Adı: Musa

Doğum Yeri ve Tarihi: 1987, Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi: 27.07.2023, Hesekê

***

Koda Adı: Hîba Hesekê

Adı ve Soyadı: Hîba Abdulqadir Bekir

Anne Adı: Fatma

Baba Adı: Abdilqadir

Doğum Yeri ve Tarihi: 2003, Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi: 27.07.2023, Hesekê

***

Koda Adı: Bêrîvan Hesekê

Adı ve Soyadı: Bêrîvan Abdil Xelef

Anne Adı: Fethiye

Baba Adı: Ebdî

Doğum Yeri ve Tarihi: 1995, Hesekê

Şehadet Yeri ve Tarihi: 27.07.2023, Hesekê

***

Kod Adı: Dilar Kobanê

Adı ve Soyadı: Emîne Nebo Silêman

Anne Adı: Fatma

Baba Adı: Nebo

Doğum Yeri : Kobanê

Şehadet Tarihi ve Yeri: 27.07.2023, Hesekê”