Efrîn’de 6 kişi daha kaçırıldı

İşgalci Türk ordusu ve çeteleri, Efrîn’de 6 kişiyi daha kaçırdı.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri, Efrîn Kantonu’na bağlı ilçe ve köylerde son 6 günde 6 kişiyi kaçırdı. Efrîn’deki kaynakların aktardıklarına göre, Türk istihbaratı 19 Mart’ta Efrîn’e bağlı Bilbil ve Şera ilçelerinde 2 kişiyi kaçırdı.

Kaçırılan kişilerin Bilbil ilçesinin Qeregulê köyünden Îslam Mistefa Mihemed ve Şera ilçesinin Meydankê köyünden Mistefa Eyûp Hiso olduğu belirtildi.

Kaçırılan 2 kişinin akıbetinin hâlâ bilinmediği ve 2 kişinin daha önce Rai zindanında 3 yıldan fazla kaldığını bildirildi.


FİDYE DE İSTİYORLAR


Kaynaklar, Süleyman Şah (El-Emşat) çetelerinin kontrolünde bulunan Çema köyünde Fîdan Ehmed Yazo adlı genç kadının kimliği belirsiz silahlı bir grup tarafından kaçırıldığını ve serbest bırakılması karşılığında 20 bin dolar fidye istendiğini belirtti. Fîdan Ehmed Yazo’nun babası da 6 ay önce “Askeri Polis” çeteleri tarafından kaçırılmıştı.
Çeteler, Raco ilçesinin Umero köyünden olan Bekîr Emîn’i (30), 21 Mart’ta Mehmûdiyê Mahallesi’ndeki kontrol noktasından kaçırarak bilinmeyen bir yere götürdü.  
“Askeri Polis” çeteleri, 22 Mart’ta birisi Gemrûk köyünden olmak üzere 2 kişiyi kaçırdı. Kaçırılan kişilerin Ednan Şêxo (61) ve Hesen Ebdo Şêxo (50) olduğu kaydedildi.