Efrîn’de Ağustos ayında en az 62 kişi kaçırıldı

Türk devletinin işgali altındaki Kürt kenti Efrîn’de bir ay içerisinde 6’sı kadın en az 62 kişinin kaçırıldığı ve 4 yeni sömürge sitesinin inşa edildiği bildirildi.

Efrîn, 2018 yılından bu yana Türk devletinin işgali altında bulunuyor. Efrin Kantonu’nda tam bir terör rejimi oluşturan Türk devleti, ağustos ayında da yoğun bir şekilde savaş suçları ve ağır hak ihlallerinde bulundu.

Efrin-Suriye İnsan Hakları Örgütü tarafından hazırlanan Ağustos ayı bilançosuna göre geçen ay Şiye ilçesine bağlı Anqel köyünden Eli Nuri (65) isimli bir köylü katledildi. Ali Nuri’nin Ankara’ya bağlı Emşat çete grubuna ait bir aracın çarpması sonucu hayatını kaybettiği belirtildi. İşlenen suçların failleri ise tam bir cezasızlıktan faydalanıyor.

62 KİŞİ KAÇIRILDI

Örgüt, işgalci Türk devleti ve çetelerinin bir ayda 6'sı kadın 62 yurttaşı kaçırdığı ve bu kadınlardan birine tecavüz ettiğini bildirdi.

Örgüt, kaçırılanların çoğunun ENKS'nin yalan vaatlerine inanarak Efrin'e yeni geri dönenlerden oluştuğuna dikkat çekti.

450 AĞAÇ KESİLDİ, TARIM ARAZİLERİ VE ORMANLAR YAKILDI

Türk devleti ve çeteleri ile etnik temizlik politikası kapsamında bölgeye getirilen yabancı uyruklular kantonda 450 ağacı keserken, on binlerce hektar tarım arazisini ve ormanı yaktı.

SÖMÜRGE SİTELERİ İNŞA EDİLİYOR

Zorla demografik değişim suçları da ağustos ayında yoğun bir şekilde işlenmeye devam eti.  "Sewasiye" ve "Sosyal Kalkınma ve İnsani Destek Enternasyonal (SDI)" örgütlerinin iş birliğiyle Efrîn kantonu yakınlarında "Ehil El Xêr" adlı sömürge evleri inşa edildi. Şera ilçesinde inşa edilen sömürge konutlara ise çete aileleri yerleştirilmeye başlandı. Sitede 100 bina inşa edildi.

İşgalci Türk devleti, Körfez Arap örgütleriyle işbirliği yaparak Şêrewa ilçesine bağlı Xezewiyê köyü yakınlarında da yeni bir sömürge binası inşa etti. Buradaki binaların sayısı öğrenilemedi.

Cindirês ilçesinde Kiwêt Rehm sömürge evlerinin kuzeyinde yeni bir sömürge inşaatı başlatıldı.

Şerawa ilçesine bağlı Miryemin köyü yakınlarında bir sömürge sitesi için çalışmalar başlatıldı.