Efrîn’de kaçırılan sivil sayısı 6’ya çıktı

İşgalci Türk devleti Efrîn ve ilçelerinde en az 6 sivili kaçırdı.

Türk devletine bağlı çetelerin 1 Eylül günü Efrîn kent merkezinde bulunan bir kontrol noktasında Ebdulqadir Seydo isimli kişiyi alıkoyduğu bildirildi. Ebdulqadir Seydo’nun Mabata’ya bağlı Birîmce köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

Efrînli kaynaklar Liwa El Weqas adlı çete grubunun 30 Ağustos’ta Şiyê ilçesine bağlı Anqelê köyünde yaşayan Azad Kemal Hesen (32) ve Arif Şikrî (32) isimli kişileri de evlerine baskın düzenleyerek alıkoyduğunu bildirdi. Her üç kişinin de akıbeti bilinmiyor.

2 Eylül günü sivilleri hedef alan saldırılar devam etti. Türk istihbaratı Bilbil ilçesine bağlı Kêla köyünde 3 sivili kaçırdı. Kaçırılanların isimleri şöyle: Ehmed Reşîd Hisên (50), Aslan Şêxmûs Hebeş (38), Menan Ehmed Bêrem (42). Bu üç kişinin de akıbeti bilinmiyor.

BİR AYDA 100’Ü AŞKIN KİŞİ KAÇIRILDI

Efrîn İnsan Hakları Örgütü’ne göre Türk devleti 29 Temmuz-23 Ağustos tarihleri arasında Efrîn’de en az 101 kişiyi kaçırdı. Bunların 17’sinin kadın ve 3’ünün çocuk olduğu belirtildi.

Örgüt, Türk devleti ve çetelerinin kaçırdıkları kişiler için fidye istediğini ve amacın yerli halkı göçerterek demografik değişimi tamamlamak olduğunu kaydediyor.