Efrin’de 9 sivil daha kaçırıldı

Türk işgali altındaki Efrîn’de her gün sivillerin kaçırıldığına dair haberler geliyor. 9 sivilin daha kaçırıldığı öğrenildi.

Cindirês ilçesine bağlı Dêrbelût köyünden Cuma sabahı Türk devletine bağlı Feyleq El Şam çeteleri tarafından 9 sivilin kaçırıldığı bildirildi.

Yerel kaynaklara göre kaçırılanların isimleri şöyle: Mihemed Menan Silêman, Mihemed Mihemed Silêman, Loqman Mihemed Abdo, Ehmed Wehîd Şiko, İsmail Şêx, Bekir Mihemed Belker, Cihad Mihemed Xelîl, Şêxmûs Reşid Tahir ve Mehmûd Mihemed Izat Fatume.

Kaçırılanların nereye götürüldükleri ve akıbetleri bilinmiyor.

Cindirês’te 10 Eylül günü de Kefer Sefrê köyüne 14 sivil kaçırılmıştı. Sivillerin Türk devletine bağlı ‘Semerkant Tugayı’ adlı çete grubu tarafından kaçırıldığı bildirilmişti.

12 GÜNDE EN AZ 61 SİVİL KAÇIRILDI

Sivillerin hedef alındığı bu saldırılar son aylarda boyutlandı. Kaçırma vakalarının yaşanmadığı gün yok gibi. Temmuz ayı başından bu yana yüzlerce kişi kaçırıldı. Temmuz ve Ağustos’ta kaçırılanların sayısının 500’den fazla olduğu bildiriliyor. ANF’nin hesaplarına göre Eylül ayı başından bu yana en az 61 kişi kaçırıldı. Gerçek sayının daha yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Efrîn, Türk devleti ve çetelerinin işgali altında bulunuyor. Türk devletinin 20 Ocak 2018'de Efrîn’e yönelik başlattığı saldırılar ve 18 Mart'ta kentin işgaliyle sonuçlanmıştı. İşgal saldırılarından bu yana bölgede sistematik bir şekilde savaş suçları işleniyor. Hemen her gün yerli halka ait mallara el konulması, sivillerin fidye için kaçırılması, işkence veya infazlara konu olması gibi ağır suçlar işleniyor.