Efrin’den binler, bombardıman altında Cinderes’e yürüdü

Efrin’den binlerce kişi 15 Şubat 1999 uluslararası komplosunu protesto etmek ve bugün çatışmaların en yoğun olarak yaşandığı Cinderes’de Çağın Direnişi’ne destek için Efrin’den Cinderes’ye gitti.

Binlerce araçlık konvoyla Cinderes’e akan halkı, Cinderes’de yaşayan binlerce kişi ve YPG-YPJ savaşçıları büyük bir coşkuyla karşıladı.

İşgalci Türk ordusunun top atışları ve uçak saldırıları nedeniyle kentte sivillere ait birçok ev ve iş yeri zarar görmüştü. Buna rağmen siviller Cinderes’i terk etmiyor.

Cindereseliler ilçe girişinde büyük bir sevinç ve heyecanla Efrin’den gelenleri karşıladı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Efrin direnişi için özgürlük sloganlarının eksik olmadığı tarihi yürüyüş esnasında Türk ordusu ise Atme’den Cinderes’in etrafını bombaladı.

Kürt, Arap, Süryani ve Türkmenlerin de katıldığı yürüyüş ve mitingde halk savaşçılarla birlikte halaya durdu. Bombardımanın altında Cinderes’de savaşçılarla birlikte halaya duran halk, Türk ordusunun işgal saldırılarına karşı direnişi büyütme mesajı verdi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik komploya karşı öfkesini de sert bir şekilde dile getirdi.