Efrîn patlaması: YPG Türk devletini yalanladı

YPG Basın İrtibat Merkezi, 5 Eylül’de Efrîn’de meydana gelen patlama ardından kendilerini suçlayan Türk devletini yalanlayarak, “psikolojik savaş argümanı” dedi.

YPG Basın İrtibat Merkezi, Türk Savunma Bakanlığı’nın işgal altındaki Efrîn’de 5 Eylül günü meydana gelen patlamaya ilişkin suçlamalarına yanıt verdi.

YPG, şu açıklamada bulundu: “İşgalci Türk devleti ve bağlı çeteleri Efrîn’de insanlık dışı uygulamalarına her gün yeni bir soykırım ve saldırı ekliyor. İşgalciler hem bölgenin demografik yapısını değiştiriyor hem doğayı katlediyor hem de her gün yeni soykırım gerçekleştiriyor. İşgalin içinde yer alan çete grupları arasında sürekli çatışmalar yaşanırken, bölge halkı üzerindeki baskı ve zorbalık ta artıyor. İşgale karşı boyun eğmeyenler öldürülüyor. İşgalci Türk devleti ve çete grupları işlediği suçları ve soykırımları bizim güçlerimiz yapıyor gibi göstermeye çalışıyor. 5 Eylül’de Efrîn’de bir patlama meydana geldi. Türk Savunma Bakanı bu patlamayı bizim güçlerimiz gerçekleştirmiş gibi gösterdi. Türk devletinin bu iddiası doğru değildir. Bu tür haber ve açıklamaların amacı psikolojik savaştır. Halkımız ve dünya kamuoyu işgalci Türk devletine inanmamalıdır.”