Eyn Îsa ve Til Temir’de toplam 19 çete öldürüldü

Türk devleti ve bağlı çetelerin Eyn Îsa ve Til Temir’e yönelik saldırılarında toplam 19 çete öldürüldü.

Temir Askeri Meclisi, işgalci Türk devletinin çetelerinin Hesekê Kantonu’nun Til Temir ve Zirgan’ın kırsal bölgelerine yönelik 2 saldırısına verilen yanıtta 12 çetenin öldürüldüğünü duyurdu.

Meclis, Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD) Güvenliği Güçlendirme Operasyonu’nun 8’inci günü işgalci Türk devleti ve çetelerinin operasyonu fırsat bilerek Kuzey ve Doğu Suriye’nin tüm bölgelerine saldırılar gerçekleştirdiğini belirtti. Çetelerin, 3 Eylül sabahı  Til Temir beldesine bağlı Tewîle, Til El Tewil ve Xemse köylerine saldırdığını hatırlatan Til Temir Askeri Meclisi, “Ancak savaşçılarımız saldırılara uygun bir şekilde karşılık saldırıları boşa çıkardı.Saldırılara verilen yanıt sonucunda işgalci Türk devletinin 10’dan fazla çetesi öldürüldü. İşgalci Türk devletinin çeteleri, bu saldırılarla eş zamanlı olarak Zirgan beldesine bağlı Bobê köyüne saldırdı. Ancak savaşçılarımız saldırılara yanıt vererek 2 çete üyesini öldürdü ve çok sayıda çete üyesi de yaralandı. Savaşın sona ermesinde sonra da, çeteler geri çekilerek kaçtı” dedi.

Meclis, “Çetelere nasıl yanıt verdiysek ve topraklarımızı koruyorsak, bundan sonra da halkımızın birliğiyle bölgelerimizi ve şehirlerimizi savunmaya devam edeceğiz” vurgusunda bulundu.

Girê Spî Askeri Meclisi de Türk devletinin Eyn Îsa’nın doğusundaki Sigêro köyüne yönelik saldırısına ilişkin şu açıklamayı paylaştı: “İşgalci Türk devletine bağlı çeteler, bu sabah saat 06:25 sularında Eyn Îsa’nın doğusundaki Sigêro köyüne saldırdı. Güçlerimiz saldırılara yanıt verdi ve işgalci Türk devletinin 5 çete üyesi öldürüldü. Ayrıca diğer çete üyeleri de geri çekildi. Daha sonra takviye için saldırı bölgesine gelen çeteler güçlerimiz tarafından hedef alındı. Burada da 2 çete üyesi öldürüldü, 7 çete üyesi de yaralandı. Güçlerimizin saldırılara yanıt vermesi sonucunda, toplamda 7 çete üyesi öldürüldü, 7 çete üyesi de yaralandı.”