Eyn İsa’ya saldırıda bir QSD savaşçısı şehit düştü

İşgalci Türk devletinin Eyn İsa’ya yönelik bombardımanında Wîsam Hesen Casim adlı QSD savaşçısının şehit düştüğü açıklandı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, 28 Şubat’ta Eyn İsa’ya yönelik bombardımana ilişkin bir açıklamada bulundu.

QSD, deprem felaketine rağmen işgalci Türk devletinin saldırmaya devam ettiğine dikkat çekerek, şunları ifade etti:

“Meydana gelen deprem felaketi nedeniyle Türkiye ve Suriye’nin kuzeyinde on binlerce insan hayatını kaybederken oluşan ağır hasarlardan dolayı milyonlarca insan evsiz kaldı. Aynı zamanda olası deprem riskleri sürüyor.

Öte yandan Türk devleti ise felaketin karşısında Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerini SİHA, keşif uçakları, bomba yüklü araçlar, tank ve top gibi her türlü savaş aracıyla hedef almaya devam ediyor.

İşgalci Türk devletinin dün Eyn İsa’daki noktalarımıza dönük yaptığı saldırı sonucu askerlik görevini icra eden Wisam Hisên Casim adlı savaşçımız şehit oldu.

Deprem felaketini ahlak dışı bir şekilde istismar eden işgalci Türk devletinin insanlık dışı gerçek yüzü bir kez daha gözler önüne serildi.

Savaşlarla ilgili tüm ölçütleri ve uluslararası yasaların uygulanmasına her zaman önem veriyoruz. Aynı zamanda halkımızı ve bölgelerimizi korumanın yanı sıra şehitlerimizin intikamını alma hakkımızı kullanıyoruz.

Şehit yoldaşımızın ailesine ve tüm şehit ailelerine başsağlığı diliyoruz. İşgalci Türk devleti ve çetelerinin bölgeye ve halkımıza yönelik yoğun saldırılarına karşı eli kolu bağlı kalmayacağız.”

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle verildi:

Kod Adı: Wîsam

Adı ve Soyadı: Wîsam Hesen Casim

Anne Adı: Fewziye

Baba Adı: Hesen

Doğum Yeri ve Tarihi: Girê Spî, Gundê Sexîra, 1990

Şehadet Yeri ve Tarihi: Eyn Îsa, 28 Şubat 2023