Eyn İsa’ya yönelik saldırıda bir kişi hayatını kaybetti, 6 kişi yaralandı

İşgalci Türk devletinin Eyn İsa’nın batısındaki Dibis köyüne sızarak sivilleri taraması sonucunda yeni bilançoya göre bir kişi hayatını kaybetti. Bu saldırı ve bombardımanlarda 6 kişi yaralandı.

Türk devletine bağlı çeteler sabah saat 04.00 sıralarında Eyn İsa’nın batısındaki Dibis köyüne sızmaya çalıştı.

Köylülerin rastgele tarandığı saldırıda Mecîd El-Ewed (35) isimli sivil hayatını kaybederken, yaralı sayısı 5’e çıktı. Bir önceki bilançoda 1 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin yaralandığı bildirilmişti.

Eyn İsa’nın batısındaki Xalidiyê ve Hoşan köyleri ile M4 karayolu ise bombalandı. Eş zamanlı olarak Mielek köyü, Eyn İsa Kampı da bombalanırken, bu bombardımanlarda M4 karayolu üzerinde 20 yaşındaki bir sivil yaralandı.

Dibis köyü özellikle 21 Eylül Salı sabahından bu yana bombalanıyor.  17 Eylül Cuma günü de bu köye yönelik bombalamada biri 17 yaşında olmak üzere 4 sivil hayatını kaybetmiş, 3 sivil de yaralanmıştı.

Dibis köyü dün sabah saatlerinden bu yana işgalci Türk devleti ve çeteleri tarafından yoğun bir şekilde bombalanıyor. Dibis köyü cuma günü de bombalanmış, aralarında 17 yaşında bir çocuğun bulunduğu 4 sivil şehit düştü, 3 sivil de yaralandı.