Fırat Bölgesinde binlerce kişi komployu protesto etti

Fırat Bölgesi’nde binlerce kişi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komplonun 24’üncü yıldönümünde Kobanê kent merkezinde yürüdü.

3 gün boyunca 20 kilometre yürüyen Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği, Şeran ilçesinden Kobanê kentindeki merkezi yürüyüş katıldı.

Jina Azad Meydanı'ndaki merkezi yürüyüşe binlerce kişi katıldı. Özerk Yönetim kurumlarının mensupları ve bölgedeki siyasi partilerden de çok sayıda kişi yürüyüşte yer aldı.

Abdullah Öcalan'ın posterlerini taşıyan eylemciler, sık sık 15 Şubat 1999’da gerçekleşen Uluslararası Komplo'yu kınayan sloganlar attı.

Eylemciler 48. Cadde’ye ulaştığında burada bir miting düzenlendi. Fırat bölgesindeki Kongra Star Koordinasyon Üyesi Arîn Kobanê yaptığı konuşmada, "15 Şubat Önder Öcalan için kıyamet günüdür" dedi.

Arin, "İmralı surlarını yıkmanın zamanı geldi. Önderliği tecrit ederek irademizi kırmaya çalışıyorlar. Mücadelemizle onların planlarını boşa çıkaracağız ve Önderliğin fiziki özgürlüğünü gerçekleştireceğiz” diye ekledi.

Girê Spî Kanton Meclisi Eş Başkanı Hemid El Ebid de Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünü isterken, tüm dünyayı harekete geçmeye çağırdı.

El Ebid, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için tüm bölgesel oluşumları dünya güçleri üzerinde baskı kurmaya çağırdı.