Gençlerin iki günlük yürüyüşü sona erdi

Kobanê’de, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınamak amacıyla düzenlenen uzun yürüyüş sona erdi. Kobanêli gençler, faşist Türk devletinin işgaline geçit vermeyeceklerini söyledi.

Fırat Bölgesi Suriye Devrimci Gençlik Hareketi, işgalci Türk devletinin saldırılarını kınamak için, “Direniş sloganımız, özgürlük hakkımız ve demokratik ulus projesi talebimizdir” şiarıyla dün Kobanê’de uzun yürüyüş düzenledi.

Yüzlerce genç ve halkın katıldığı yürüyüş Şêran ilçesine bağlı Têrî köyünde dün başladı. 

Yürüyüşte Türk devletinin insansız hava uçakları saldırısı sonucu şehit düşen savaşçıların fotoğrafları taşındı.

Dün ilçe merkezine kadar yürüyen gençler bugün, Kobanê’nin Helincê köyüne ulaştı.

Yürüyüş, Türk devletinin 20 Ekim’de saldırı gerçekleştirdiği noktada sona erdi. 

İşgalci Türk devletinin 20 Ekim’deki saldırısında 2 kişinin şehit düşmüş, 3 kişi ise yaralanmıştı. 

Saldırının gerçekleştirildiği yerde güllerle “Tolhildan” (intikam) yazıldı ve mumlar yakıldı.

Yapılan bir dakikalık saygı duruşu ardından konuşan Fırat Bölgesi Suriye Devrimci Gençlik Hareketi yöneticilerinden Ehmed Derwiş, “Türk devleti her yerde Kürtleri hedef alıyor. Kürtleri soykırımdan geçirmek ve Kürdistan’ı işgal etmek istiyor” diye konuştu.  

“Türk devletinin uygulamaları bölge halkının iradesini kıramayacak” diyen Ehmed Derwişi sözlerini şöyle sonlandırdı: “Bu halk uluslararası kamuoyuna veya başkalarına değil, kendi gençlerine saldırılara karşı durma ve düşmanların planlarını boşa çıkarma çağrısı yapıyor. Zafere ulaşıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz. Bu anlamda gençleri de savunma güçleriyle birlik olmaya ve gerillaya destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

Fırat Bölgesi Kongreya Star Koordinasyonu üyesi Macida Hesûn ise, işgalci Türk devletinin sivillere dönük saldırılarıyla DAİŞ çetelerinin Kobanê’deki yenilgisinin intikamını almaya çalıştığını ifade etti.

Macida Hesûn, bölge halklarını faşist Türk devletine karşı mücadeleyi güçlendirmeye çağırarak, “DAİŞ nasıl yenildiyse işgalci Türk devleti ve çeteleri de yenilecektir” şeklinde konuştu.