Girê Spî Kantonu’nda tecrit protestosu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi protesto etmek amacıyla Girê Spî Kantonu’nda bir yürüyüş organize edilirken, Eyn İsa Şehit Aileleri Meclisi önünde bir açıklama yapıldı.

Demokratik Birik Partisi (PYD) gençliği, tecride karşı Girê Spî Kantonu'nda bir yürüyüş düzenledi.

Yürüyüş Ulu Cami'nin önünden başladı ve Şehit Cudi dört yoluna kadar sürdü.

Yüzlerce kişinin katıldığı yürüyüşün ardından bir konuşma yapan Girê Spî PYD Gençlik Eş Başkanı Sebrî Nebo, Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecrit politikalarındaki ısrarı kınayarak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için mücadeleyi yükseltme çağrısında bulundu.

Uluslararası güçlerin ve insan hakları örgütlerinin Abdullah Öcalan'a yönelik tecrit karşısındaki sessizliğini de kınayan Nebo, uluslararası güçleri Kürt Halk Önderi’nin sağlık durumuna ilişkin görev ve sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı.

PYD gençliği öncülüğünde düzenlenen yürüyüş, "Bi can bi xwîn em bi te re ne ey Serok" sloganlarıyla son buldu.

EYN ÎSA

Eyn Îsa Şehit Aileleri Meclisi merkezi önünde de aynı amaçla bir açıklama yapıldı.

Meclis yürütme üyesi Nûra El Ehmed tarafından yapılan açıklamada başta CPT olmak üzere tüm uluslararası güçlerin ve insani hakları kuruluşlarının İmralı Cezaevinde Abdullah Öcalan’a ve yoldaşlarına yönelik işlenen suçlara karşı sessizliği kınandı. Açıklamada Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talep edildi.