Gulo’nun ailesi: Önder Abdullah Öcalan’ın felsefesiyle direneceğiz

Türk devletinin katlettiği Yusif Gulo’nun ailesi, “Mücadelemizi son nefesimize kadar Önder Öcalan’ın felsefesiyle sürdüreceğiz” dedi.

Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik katliam saldırılarına karşı Qamîşlo’da binlerce kişi yürüyüş düzenledi. Dün Hilêliyê Mahallesi’nde insansız hava aracıyla yapılan saldırıda katledilen Yurtsever Yusif Gulo’nun ailesi de yürüyüşe katıldı.
Yürüyüş boyunca ‘İhanete ölüm’, ‘Katliama artık yeter’, ‘Direnmekten vazgeçmeyeceğiz’ ve ‘Şehitler öncülerimizdir’ sloganları atıldı. Şehit Xebat Meydanı’nda kurulan taziye çadırına kadar süren yürüyüşte, şehitler için saygı duruşunda bulunuldu. Taziye çadırı önünde Cizre Şehit Aileleri Meclisi adına Hesen Ubêd konuşma yaptı.

'BU TOPRAKLAR BİZİMDİR'

Şehitlerin fedakarlıklarına dikkat çekerek konuşmasına başlayan Hesen Ubêd, “Gulo Ailesi Kürdistan için canını feda edenlerdendi. Şehitlerin kanı ve savaşçıların direnişi sayesinde Türk devletinin planları boşa çıktı” dedi.
Şehit Yusif Gulo şahsında tüm şehitleri andığını ifade eden Hesen Ubêd, “Şehitlerimizin izinde mücadeleyi sürdüreceğimizin sözünü bir kez daha veriyoruz. Topraklarımızı çetelerden özgürleştireceğiz. Bu topraklar kimsenin değil, bizimdir” şeklinde konuştu.

'TÜM KÜRDİSTAN'I ÖZGÜRLEŞTİRECEĞİZ'

Şehit Yusif Gulo Ailesi adına konuşan Rêzan Gulo, Kürdistan’ın tamamının özgürleştirilmesi için mücadelelerini kararlılıkla sürdüreceklerini vurguladı. Şehit Yusif Gulo’nun Önder Abdullah Öcalan ile tanıştığı günden bu yana mücadelede aktif olarak yer aldığını dile getiren Rêzan Gulo, “Şehit Yusif Gulo sonuna kadar Önder Öcalan’ın felsefesiyle mücadele etme sözü verdi. Son nefesine kadar da bu sözünü tuttu. Şehadete ulaşarak ülkesine ve toprağına olan bağlılığını bir kez daha gösterdi. Halkına ve şehitlere verdiği sözün gereğini yerine getirdi” diye belirtti.
Kuzey ve Doğu Suriye halklarının direnerek Türk devleti ve DAİŞ çetelerinin her türlü saldırılarını yok edebileceğinin altını çizen Rêzan Gulo, “Şehitlerimize ve Şehit Yusif Gulo’ya bir kez daha söz veriyoruz. Onların amaçlarını gerçekleştirmek için son nefesimize kadar Önder Öcalan’ın felsefesiyle direneceğiz” dedi.