Halep'te HPG'li Argeş Tolhildan için anma

Halep’te, HPG gerillası Remedan Bedrî Hemkê (Argeş Tolhildan) için bir tören düzenlendi.

Halep Şehit Aileleri Meclisi, 2017 yılında Medya Savunma Alanları’nda şehit düşen HPG gerillası Remedan Bedrî Hemkê (Argeş Tolhildan) için Şêxmeqsûd Mahallesi'nde bulunan Şehitler Meydanı’nda taziye çadırı açtı.

YPG, YPJ, İç Güvenlik Güçleri, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin de aralarında bulunduğu halk taziye çadırına akın etti.

Tören YPG ve YPJ tarafından düzenlenen askeri geçit töreniyle başladı. Ardından Şehit Aileleri Meclisi adına Amîna Xidro konuştu. Gerilla direnişini selamlayan Amîna Xidro, “Gerillalar Önder Abdullah Öcalan’ın çizgisine göre özgürlük ve barış için savaşıyorlar ama emperyalist devletler bu direnişe her türlü ağır ve yasak silahla saldırıyor” dedi.

'İRADEMİZLE DÜŞMANI YENECEĞİZ'

Amîna Xidro, gerillaların başarılı olacağını belirterek, “Gerilla gücümüzle birlikteyiz. Geri adım atmayalım. İrade ve kararlılığımızla düşmanı yeneceğiz, başarıya ulaşacağız ve Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlayacağız” şeklinde konuştu.

YPG komutanı Şervan  Efrîn de şunları söyledi: “Şehit Argeş gerilla saflarına katıldı, ölümsüzler kervanlarına katılana kadar yıllarca mücadele etti. Onun şehadetiyle gurur duyuyoruz.”

Şervan  Efrîn, şehit Argeş’in de gerilla arkadaşları gibi Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikir ve projesi üzerine yürüdüğünü, diktatörlük zihniyetine karşı durduğunu, ideolojik irade ve eğitimin silahtan daha güçlü olduğunu şehadetiyle dünyaya kanıtladığını belirtti.

Demokratik Toplum Eğitim ve Öğretim Komitesi üyesi Zekiya Mistefa, şehidin kimlik bilgilerini okuyarak ailesine teslim etti.

Tören "Şehîd namirin" sloganlarıyla tamamlandı.