Halep’te işgal ve ihanete karşı yürüyüş

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinde yüzlerce kişi, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük saldırılarını ve KDP’nin ihanetini kınamak amacıyla alanlara çıktı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi’nin çağrısı üzerine alanlara çıkan Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahalleleri sakinleri, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye ve Başûrê Kurdistan’a yönelik saldırılarını ve KDP’nin Türk devleti ile olan işbirliğini yaptıkları yürüyüşle kınadı.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi’nin Şêxmeqsûd mahallesinde bulunan merkezi önünde bir araya gelen yüzlerce kişi, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi’nin bayrakları, Önder Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ve “Özgürlük mücadelesine gelin” yazılı pankartlar taşıyarak yürüyüşe geçti.

Şêxmeqsûd mahallesinin sokaklarında yürüyen eylemciler, Türk devletinin işgaline karşı mücadeleyi güçlendirme ve  Medya Savunma Alanları’nda mücadele eden gerillanın direnişine destek verme sözü verdi.

 

Şêxmeqsûd mahallesinin batısında bulunan Şehit Gelhat Meclisi binası önünde mitinge dönüşen yürüyüşte Genç Kadın Hareketi üyesi Zekiye Mistefa konuşma yaptı.

Zekiye Mistefa  halkı Ortadoğu’da devam eden savaşlardan korumak ve Rojava devriminin kazanımlarını savunmak için birlik çağrısı yaptı.

Gerillanın Medya Savunma Alanları’nda sergilediği direnişe dikkat çeken Zekiye Mistefa, “Özgürlük gerillaları 6 aydır işgalci Türk devletinin saldırılarına karşı kahramanca bir direniş sergiliyor. Bu direniş Türk devletini çaresiz bıraktı. Bu yüzden saldırılarında her türlü silahı, uluslararası alanda yasaklanmış kimyasalı kullanıyor” dedi.

Xelîfan’da kendi kardeşlerini şehit eden ve Türk devletine destek veren KDP’nin ihanetinin tarihin kara sayfalarına yazılacağını vurgulayan Zekiye Mistefa, “Türk devleti Kürtleri soykırımdan geçirmek amacıyla Kuzey ve Doğu Suriye’yi tehdit ediyor. Bütün özgürlükçüler bu saldırılara karşı birlik olmalı ve Türk devletinden hesap sormalıdır” ifadelerini kullandı.

Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün bir an önce sağlanması gerektiğini dile getiren Zekiye Mistefa, “Ortadoğu sorunlarının çözümünün anahtarı Önder Abdullah Öcalan’ın özgürlüğündedir” şeklinde konuştu.

Miting ,gerilla direnişinin selamlandığı sloganlarla ve işgale karşı direnişin güçlendirilmesi çağrılarıyla sona erdi.