Cizîr Bölgesi Halk İnisiyatifi ilk eylemini yaptı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle eylem ve etkinlik programını açıklayan Cizîr Bölgesi Halk İnisiyatifi, ilk eylemini bugün Derik kentinde düzenledi.

Cizîr Bölgesi Halk İnisiyatifi, 'Önder Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü Ortadoğu'da barışın ve kardeşliğin teminatıdır' şiarıyla Cîzir Bölgesi’nin tüm kentlerinde yürüyüş ve çadır eylemleri gerçekleştirecek.

Bugün Derik’te başlatılan ilk çadır eylemi 2. günde devam ederken, kitlesel bir yürüyüşle sona erecek.

Şehit Aileleri Meclisi önünde açılan çadır Kürt Halk Önderi’nin posterleriyle donatıldı.

Eyleme kentin köy ve beldelerinden gelen sivil kurum ve meclis üyelerinin de aralarında bulunduğu onlarca kişi katıldı. Açılış konuşmasını yapan Derik Halk İnisiyatifi Üyesi Hisên Remedan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki mutlak tecridi kınadı.

Kürt Halk Önderi'nden 3 yıldır herhangi bir haber alınamadığının altını çizen Remedan, şunları söyledi: "Önder Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecrit tüm insanlığa karşıdır.  Uluslararası ile insan hakları örgütü olarak kendini iddia eden tüm güçlerin sessizliğini kınıyoruz. Önderliğin fiziki özgürlüğünü sağlayana kadar bu mücadeleye devam edeceğiz.”

Derik Şehit Aileleri Meclisi üyesi Mihemed Şerîf ise, "Önderlik tüm ezilenlerin özgürlüklerine kavuşması için mücadele etti ve hayatını demokrasiyi oluşturmaya adadı” dedi.

Kongra Star Yönetimi Şadiya Yûsif da, “Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanabilmesi Önderliğin felsefesine güvenmek, anlamak ve toplumda uygulamakla mümkün olabilir”  diye konuytu.

PYD üyesi Şaban Faris ise, bölge halkına “Halka yönelik tüm plan ve komploların boşa çıkarılması ve tecridin sona erdirilmesi için birlik olalım” çağrısı yaptı.