YPG: Her zaman Êzidî halkımızın yanında olacağız

YPG Genel Komutanlığı: Dün olduğu gibi bugün de yarın da, her zaman tüm gücümüzle Êzidî halkımızın yanında olacağız. Kahraman şehitlerimiz Şengal'in savunmasını bize emanet olarak bıraktılar

Halk Savunma Birlikleri (YPG) Genel Komutanlığı, Şengal soykırımının yıl dönümü dolayısıylar açıklama yaptı. YPG, vahşice katledilen kadınların ve tüm insanların saygıyla anıldığı açıklamada katliamı planlayan ve gerçekleştiren tüm kişi ve güçler kınandı.

Êzidî katliamının insanlık tarihinin en trajedik ve travmatik katliamlarından biri olduğunu vurgulayan YPG, " Öncelikle o dönemde Şengal bölgesinden sorumlu güçler, tüm yerel ve uluslararası devletler bu soykırıma karşı kör, sağır ve dilsiz kaldı. Bu katliam sadece bölge için değil insanlık için de çok büyük bir utançtı. Êzidî halkımızın bir daha bu tür katliamlara maruz kalmaması için insanlık ve tüm dünya güçleri Êzidî toplumunun haklarını savunmak ve onların özgürlük mücadelesini desteklemekle yükümlüdürler” dedi.

Halk Savunma Güçleri (HPG), Halk Koruma Birlikleri (YPG) ve Kadın Koruma Birlikleri'nin (YPJ) Şengal’i savunmak için sergiledikleri kahramanca direnişe dikkat çeken YPG, Şengalli genç kadın ve erkeklerin HPG gerillalarının ve YPG-YPJ savaşçılarının yanında direnişte yer alarak bu korkunç katliamı önlediği  kaydedildi.

DAİŞ’in yarım bıraktığı Êzidî soykırımının şimdi de işgalci Türk devleti tarafından tamamlanmaya çalışıldığı ifade edilen açıklamada, uluslararası güçlere ve devletlere DAİŞ ile iş birliği yapan Türk devletine müdahale etme ve hesap sorma çağrısı yapıldı.

YPJ açıklamasında şuöyle sona erdi: "Dün olduğu gibi bugün de yarında, her zaman tüm gücümüzle Êzidî halkımızın yanında olacağız. Êzidî halkımıza yönelik yeni bir saldırı olursa, bunu kendimize yönelik bir saldırı olarak kabul eder ve ona göre hareket ederiz. Kahraman şehitlerimiz Şengal'in savunmasını bize emanet olarak bıraktılar” dedi.