Halklar alanlarda: Saldırılara karşı direnişi büyütelim

Türk devletinin işgal ve soykırım saldırılarına karşı alanlara çıkan Kürtler ve dostları, saldırılara karşı direnişi büyütme mesajı verdi.

Efrîn-Şehba Kantonu’ndak binlerce Efrînli göçmen ve Şehbalı yurttaş, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına karşı bir protesto gösterisi düzenledi.

 ŞEHBA

Bazar Meydanı’nda başlayan protesto, Zeytûn Kavşağı’na kadar devam etti. Burada konuşan Til Rifet Kent Meclisi üyesi Reşîf Fetko, işgalci Türk devleti ve çetelerinin sivillere yönelik saldırılarını kınayarak şehitlerin yolunu ve Önder Abdullah Öcalan’ın fikirlerini takip etme sözünü verdi.
Şêrawa Belde Meclisi üyesi Medîha Şêx Xelîl ise Önder Apo'nun ailesiyle görüşmesini kutladı, direniş şehitlerini andı ve para için kendilerini işgalci Türk devletine satan ajanları da kınadı.

Babinis köyünde başlayan protesto gösterisi, Fafîn beldesindeki Siwaqa Meydanı’na kadar devam etti. Burada konuşan Berxwedan Kampı Meclisi üyesi Şoreş Îsa, Önder Apo'ya yönelik uluslararası komployu ve bölgeye yönelik saldırıları kınadı.

Fafîn Belde Meclisi üyesi Meryem Saxir, işgalci Türk devleti ve çetelerinin bölgeye yönelik saldırılarının savaş suçu kapsamına girdiğini belirtti.

Efrînli göçmenler, Ehres belde halkı ve Serdem Kampı sakinleri, Kefer Qaris köyünde düzenlediği protestoyla saldırıları kınadı.

Efrîn-Şehba Kantonu Eş Başkanı Bekir Elo, Önder Apo'nun izinde direnişi sürdürme sözünü yineleyerek, Ortadoğu’daki tüm sorunların çözümünün Önder Apo'nun elinde olduğunu ifade etti.
Efrîn-Şehba Kantonu Şehit  Aileleri Meclisi üyesi Xedîce Îbo, Önder Apo'nun tüm sorunların çözümü olduğunu belirterek, “İşgalci Türk devleti Önderliğin ailesiyle görüşmesini kabul etmediği için Kuzey ve Doğu Suriye’deki sivilleri hedef aldı” diye konuştu.

KURUM VE ÖRGÜTLERDEN TEPKİ

Reqa, Tebqa, Dêrazor ve Minbic kantonlarındaki Demokratik Toplum Örgütleri, meclisler Zenûbiya Kadın Topluluğu ve şehit aileleri, işgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırılarına tepki göstererek, işgale karşı birlik vurgusunda bulundu.

Demokratik Toplum Örgütleri ve meclisleri, Zenûbiya Kadın Topluluğu ve Kuzey ve Doğu Suriye halkı yaptığı farklı açıklamalarla işgalci Türk devletinin bölgeye yönelik saldırılarını kınadı.

DÊRAZOR

Dêrazor Kantonu Demokratik Toplum Örgütleri bir açıklamayla saldırılara tepki gösterdi. Açıklama kantonun Demokratik Toplum Örgütleri Eşbaşkanı Sece El Hiwêdî tarafından okundu.
Açıklamada uluslararası güçlere ve örgütlere bu saldırıları sonlandırmaları ve işgalci Türk devletine bir sınır koymaları çağrısında bulunularak, “Meşru savunmamızı yapacağız. Demokratik değerlerimize bağlı kalacağız. Mücadelemiz güvenli ve istikralı bir gelecek içindir” denildi.

Dêrazor Kantonu Zenûbiya Kadın Topluluğu Meclisi yaptığı açıklamayla bölgeye yönelik saldırıları kınadı. Açıklamada, bu savaşın tüm halkları ve bileşenleri yok etme savaşı olduğu ve savaş suçları kapsamına girdiği belirtildi. Açıklamada uluslararası güçlere, bölgeye karşı sorumluluklarına sahip çıkma çağrısında bulunuldu.

TEBQA

Tebqa Kantonu Demokratik Toplum Örgütleri, bir açıklamayla bölgenin altyapısına yönelik saldırıları kınayarak, “Bu saldırılar Kuzey ve Doğu Suriye halklarının iradesini kıramaz. Bedeli ne olursa olsun topraklarımızı savunacağız” denildi.

REQA

Aynı kapsamda, Reqa Kantonu halkı, Çocuk Hastanesi önünde düzenlediği kitlesel yürüyüşle saldırıları kınadı. Burada başlayan yürüyüş, Özgür Kadın Meydanı’na kadar devam etti. Burada konuşan Zenûbiya Kadın Topluluğu Meclisi üyesi Îsra El Hesen, saldırılara karşı tepkisini dile getirdi.

Reqa Mühendisler Birliği Eşbaşkanı Seid Mustefa, işgalci Türk devletinin bölgenin altyapısına yönelik saldırılarının bölgenin yıkılması amacını taşıdığını söyledi. Mustefa, uluslararası güçleri işgalci Türk devletinin suçlarını durdurmaya çağırdı. Reqa Kantonu Eğitim ve Öğretim Kurulu Eş Bakanı Zelîxa Ebdî, bölgedeki demokratik projeye yönelik saldırıları kınadı.

Reqa Kantonu Şehit Ve Gazi Aileleri Kurulu da bir açıklamayla saldırılara tepki gösterdi. Açıklama kurulun Kadın Meclisi Sözcüsü Ebîr Hac Ebdullah tarafından okundu. Açıklamada, uluslararası örgütlere ve hukuk kurumlarına bu suçları durdurmaları çağrısında bulunuldu.

 MINBIC

Zenûbiya Kadın Topluluğu Minbic Kantonu Meclisi yaptığı açıklamada, çocukların, kadınların ve altyapının hedef alınmasının işgalci Türk devletinin gerçek yüzünü gösterdiği belirtildi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) Minbic Kantonu örgütü, bir açıklamayla bölgeye yönelik saldırıları kınadı. Açıklamada, bu saldırıların savaş suçu ve insanlığa karşı suç olduğu belirtildi.

Demokratik Toplum Örgütleri ve Şehit Aileleri Meclisi de farklı açıklamalarla işgal projelerinin uygulanması ve halkların soykırımdan geçirilmesi amacıyla yapılan saldırılara tepki gösterdi. Açıklamaların sonunda, saldırı ve işgal planlarını birlikleriyle yok edecekleri vurgulandı.

TIRBESPIYÊ HALKI: İRADEMİZİ YOK EDEMEZLER

Cizîr Kantonu’na bağlı Tirbespiyê kentindeki bileşenler, işgalci Türk devletinin bölgenin altyapısına yönelik saldırılarını düzenledikleri protestoyla kınadı.

Halk Belediyesi önünde başlayan protesto gösterisi, Hêzil Kültür ve Sanat Merkezi’ne doğru devam etti. Burada konuşan Kongra Star üyesi Xaliye Eyûb, işgalci Türk devletinin bölgenin altyapısını ve yaşam kaynaklarını hedef alma yoluyla bölge halkının iradesini kırmaya ve onlardan intikam almaya çalıştığını söyledi.

Demokratik Birlik Partisi (PYD) kentteki yöneticisi Nalîn Hisên ise bölge bileşenlerinin şehitlerin izinde mücadelelerini sürdüreceğini vurgulayarak, “İşgalci Türk devletinin saldırıları bizim birlik ve beraberliğimizi yok edemez. Tüm komploları boşa çıkaracağız” diye konuştu.