Hemze Kobanê sonsuzluğa uğurlandı

Türk devletinin bombalı saldırısında şehit düşen Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê Ekonomi Komitesi üyesi Hemze Kobanê, Şehit Dicle Şehitliği’nde görkemli bir törenle sonsuzluğa uğurlandı.

Türk devletinin Halep'in Şêxmeqsûd mahallesi Şiqeyf bölgesine 24 Şubat günü düzenlenen bombalı saldırısında şehit düşen Şêxmeqsûd Eşrefiyê Meclisi Ekonomi Komitesi üyesi Mihemed Yıldırım (Hemze Kobanê), Kobanê Şehit Dîcle Şehitliği’nde düzenlenen törenle toprağa verildi. Törende 2014 yılında Kobanê şehrinde şehit olan YPJ savaşçısı Aljîn Ehmed (Nûjîn Kobanê) de anıldı.

Törende konuşan Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Eyşe Efendi, “Rojava'daki anneler olarak, bugün özel savaşa karşı mücadelede rolü önemli olan bir kahramanın yasını tutuyoruz. Kanımızın son damlasına kadar onların planlarına karşı duracağız. Bize dayatmaya çalıştıkları kara kaderi değiştireceğiz. Şehitlerimiz yolumuzu aydınlatan meşalelerdir. İşgal etmeyi düşünenler mutlaka yenilecektir” dedi.

Kobanê Kanton Meclisi Eş Başkanı Mistefa Êto ise, "Şehitler bizim hakikatimizdir. Önder Abdullah Öcalan bize bu gerçeği düşünceleri ve felsefesiyle anlatmıştır. Şehitler saygıyı hak eden gerçek savaşçılardır. Bugün verilen savaş bir varlık-yokluk savaşıdır, zulme karşı bir özgürlük savaşıdır. Kısacası bu savaş üçüncü dünya savaşıdır. Bütün yöntemleriyle bizimle savaşıyorlar ve savaşçılarımızı hedef alıyorlar” şeklinde konuştu.

Dêrazor Sivil Meclisi Eş Başkanı Mihemed Receb de söz alarak, “Şehitler sayesinde bölgemiz güvenli bir yer oldu. Türk devleti demokratik projeyi yok etmek için her yolu deniyor” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Şehit Hemze Kobanê’nin cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.