Hesekê'de 'Efrîn’i özgürleştirme' çağrısı

Hesekê’de binlerce kişi, Cindirêsê katliamına tepki göstererek, Efrîn'in özgürlüğü için çağrı yaptı.

Türk devletine bağlı Ehrar El Şerqiye çetelerinin Newroz gecesi Cindirêsê’de Kürt halkına karşı gerçekleştirdiği katliamda Pêşmerg ailesinden 4 kişi şehit düştü.

Kuzey ve Doğu Suriye’nin farklı bölgelerinde binlerce kişi, protestolar düzenleyerek katliama karşı tepkilerini gösterdi, Efrîn halkının mücadelesini sahiplendi.

Hesekê’de yüzlerce kişi, Kelase Mahallesi’ndeki Önderlik Parkı önünde bir araya gelerek, “Efrîn direnişi ruhuyla işgali yeneceğiz ve Efrîn’i özgürleştireceğiz” sloganıyla Cudi Kavşağı’na doğru yürüdü.

Yürüyüşte Kongra Star’ın bayraklarının yanı sıra Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve Cindirês katliamı şehitlerinin fotoğraflarını taşıyan halk, çetelerin ve işgalcilerin Suriye’den çıkarılması çağrısında bulundu.

'İNSANLIK SUÇLARINA KARŞI BİRLEŞELİM'

Cûdi Kavşağı’na ulaşan halk, burada açıklama yaptı. Demokratik Birlik Partisi (PYD) Genel Meclisi üyesi Ebdulxenî Oso, Suriye krizinin başından bu yana Türk devleti ve çetelerinin Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerini işgal etmek için birçok yönteme başvurduğunu belirtti.

Konuşmasının devamında Kuzey ve Doğu Suriye halklarını işgalci Türk devletinin işlediği insanlık suçlarına karşı birleşmeye çağıran Oso, “İnsani yardım örgütleri ve ilgili taraftarlar işgal altında olan bölgelerdeki çeteleri çıkarmalı, yerli halkı döndürmeli” dedi.

Eylemin sonunda Cindirês ve Efrîn halkının direnişi selamlandı.