Hesekê’de şehit düşen Siûd Xelef için kitlesel tören

Hesekê’de şehit düşen Öz Savunma Güçleri Üyesi Siûd Mihemed Xelef, Dirbêsiyê halkı tarafından kitlesel bir şekilde son yolculuğuna uğurlandı.

9 Temmuz’da şehit düşen Öz Savunma Güçleri Üyesi Siûd Mihemed Xelef için Hesekê Kantonu’na bağlı Dirbêsiyê’de bir cenaze töreni düzenlendi.

Xelef’in cenazesi teslim alınması ardından Şehit Aileleri Meclisi önünde toplanan halk, bir araç konvoyu oluşturarak Berkevir köyündeki Şehit Rustem Cudi Şehitliğine yol aldı.

Şehitlikte bir dakikalık ayrı duruşu ardında konuşma yapan Dirbêsiyê Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Fatma Mihemed, “Mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Şehitlerimizin amacına ulaşıncaya kadar bu yolun takipçisi sözünü veriyoruz” dedi.

Cizirê Bölgesi Öz Savunma Güçleri komutanlarından Mistefa Koçer ise “Bugün özgür bir yaşam uğruna kendini feda eden bir kahramanımızı daha uğurluyoruz. Zaferi elde edinceye kadar onların takipçileri olacağımızın sözünü veriyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmalar ardından Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Îman Dedoş şehidin şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti. Şehidin cenazesi annelerin zılgıtları arasında toprağa verildi.