Hesekê halkı Ağustos şehitlerini andı

Hesekê halkı, çeşitli etkinlikler düzenleyerek Ağustos ayı şehitlerini andı.

Ağustos şehitlerini anmak için Hesekê Kontonu ve Til Temir ilçesinde iki farklı etkinlik düzenlendi. Anma etkinliğine yüzlerce kanton sakini, Özerk Yönetim, sivil toplum örgütleri ve askeri güçlerin temsilcileri katıldı.

Hesekê halkı, Ağustos ayında farklı yer ve zamanlarda şehit olan 118 QSD, YPG, YPJ, İç Güvenlik Güçleri, Öz Savunma Güçleri, YJA-STAR ve HPG şehidini andı.

Hesekê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Beraa El Elî, şehitleri anarak, "Bugün 118 şehidin şahsında, halkını ve toprağını özgürleştirmek için bu uğurda canını feda eden tüm şehitleri anıyoruz" dedi.

Şehitlerin halkın kazanımları için çok büyük fedakârlıklar yaptığını dile getiren Beraa, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve Rojava Devrimi'nin kazanımlarının korunması için şehitlerin çizdiği yolda mücadeleyi sürdüreceklerini ifade etti.

Hesekê Askeri Meclisi komutanlarından Alan Hesekê, şehit ailelerine ve anma etkinliğine katılan herkese, şehitlerin yolunda yürüyeceklerine ve intikâmlarını alacaklarına dair söz verdi.

ABDULLAH ÖCALAN'IN POSTERLERİ AÇILDI

Til Temir'de ilçe halkı da Ağustos ayında şehit edilen şehit Vejîn Jiyan ve Ozgur Ronî’yi andı.

YPJ savaşçısı Vejîn Jiyan, 27 Temmuz'da gerçekleşen bir kazada yaralandıktan sonra 7 Ağustos'ta şehit olmuştu.

HPG özgürlük gerillası Ozgur Ronî, işgalci Türk ordusunun Medya Savunma Alanları'na yönelik düzenlediği saldırılara karşılık verdiği sırada 2022 yılında şehit oldu.

Şehit Ozgur Ronî 'nin anma etkinliği, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi tarafından Til Temir Şehit Aileleri Meclisi salonunda düzenlendi.

Anma etkinliği mumların yakılması, Abdullah Öcalan'ın posterleri ve şehitlerin resimlerinin açılması ile başladı. Ardından şehitleri anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

Anma etkinliği, şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edilmesiyle tamamlandı.