Hesekê ve Minbic’te şehitler uğurlandı

Cizre Bölgesi Gümrük Güçleri üyesi Meen El Bedran, Dawidiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde, QSD savaşçısı Seyf Ebû Ferec ise Minbic’de toprağa verildi.

Hesekê kent merkezi ve kırsal bölgelerinden yüzlerce kişinin katılımıyla 2 Mart’ta görevi başında şehit düşen Cizre Bölgesi Gümrük Güçleri üyesi Meen El Bedran, Dawidiyê köyündeki Şehit Dijwar Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Törende Şehit Aileleri Meclisi Yürütme Üyesi Mehmûd Dijwar, Kuzey ve Doğu Suriye Öz Savunma Güçleri Şehit Aileleri Ofisi Üyesi Ebdulhemîd El Sayîr, Cizre Bölgesi Gümrük Güçleri Yöneticisi Ciwan Îsa ile Hesekê Şehit Aileleri Meclisi Yönetim Üyesi Rojda Ehmed birer konuşma yaparak, şehitler andı, ailesine başsağlığı diledi. Bölgenin tüm bileşenlerine, şehitlerin hayallerini gerçekleştirmek ve bölgenin savunmasını yapmak için birliklerini güçlendirmeleri çağrısında bulunan konuşmacılar, mücadeleyi sürdüreceklerinin sözünü verdi.

Halk, şehit El Bedran’ın cenazesini “ Şehîd namirin” sloganıyla toprağa verdi.

MINBIC

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) savaşçısı Horan Ferec El Ebid (Seyf Ebû Ferec) de, önceki çatışmalarda yaralanmıştı ancak dün sağlık sorunları nedeniyle şehit oldu.

Seyf Ebû Ferec’in cenazesi, Şehit Aileleri Meclisi, Minbic Askeri Meclisi ve Kadın Askeri Meclisi, Minbic Demokratik Sivil Yönetimi, siyasi parti temsilcileri, kadın kurumları ve Gaziler Kurumu’nun katılımıyla toprağa verildi.

Şehidin cenazesini Fırat Hastanesi önünden alan kitle Şehitler Şehitliği’ne kadar yürüdü. Minbic Askeri Meclisi askerleri, şehitlikte bir askeri geçit töreni düzenledi. Ardından konuşan Gaziler Kurumu Üyesi Mihemed Xeyr El Casim, şehit olanların halkları ve ülkeleri için birer sembol olduğunu belirtti.

Konuşmalar ardından şehidin cenazesi sloganlarla toprağa verildi.