HPC-Kadın Konferansı: İmralı tecridini kırmalıyız

HPC-Jin, ikinci konferansını Hesekê'de düzenledi. Konferansta "Önderliğimize uygulanan tecridi kırmalı ve bölgelerimizi korumalıyız” mesajı verildi.

Kuzey ve Doğu Suriye Toplumsal Savunma Güçleri-Kadın (HPC-Jin), “Hediye, Yusra ve Jiyanlar'ın fedakâr ruhuyla devrimci halk savaşıyla mücadele edecek, tecridi kıracak ve zaferi garanti altına alacağız” şiarıyla Hesekê’de ikinci konferansını düzenledi. Konferansa YPJ temsilcilerinin yanı sıra, Özerk Yönetim kadın kurulları ve 1.600 HPC-JIN üyesi katıldı.

Açılış konuşmasını yapan YPJ Genel Komutanlığı Üyesi Rohilat Efrîn, 19 Temmuz Devrimi şehitlerini saygıyla anarak, “Devrim kıvılcımının başlangıcı olan HPC-Jin, bu devrime mührünü vuran ana savunma gücüydü. Ülkenin kutsal topraklarını koruma uğrun şehit düşen anne ve kızlarımızın hayal ve hedeflerini yerine getirene kadar takipçileri olacağız” şeklinde konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın kadın ve öz savunmaya ilişkin değerlendirmelerin okunduğu konferansta Demokratik Toplum Hareketi Eşbaşkanı (TEV-DEM) Ruken Ehmed konuştu.

'ŞEHİTLERİMİZİN DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKMALIYIZ'

Devrim şehitlerini anan Ruken Ehmed, “Bu konferansta resimleri asılan bu arkadaşlar toprağın kazanımlarını koruma uğruna şehit oldular. Arkadaşlar Türk devletinin 2018 yılında Efrin’e yönelik işgal saldırısı düzenlediğini biliyor. HPC üyeleri Fatima ve Hogir’in annesi bu saldırılara karşı durduğu sırada şehit oldular. Bölgeye yönelik saldırıların boşa çıkarılması için herkes şehitlerimizin değerlerine ve devrim kazanımlarımıza sahip çıkmalı” vurgusu yaptı.

'ÖNDERLİĞİMİZE UYGULANAN TECRİDİ KIRMALIYIZ'

Kuzey ve Doğu Suriye Kongra Star Koordinasyon Üyesi Welida Botî ise "Çok yoğun ve hassas bir süreçten geçiyoruz. Her türlü saldırılarıyla mücadelemizi yenilgiye uğratmak isteyen düşman, Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi ağırlaştırıyor ve bölgeye yönelik saldırılarını artırıyor. Bu nedenle Önderliğimize uygulanan tecridi kırmalı ve bölgelerimizi korumalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından Kuzey ve Doğu Suriye HPC-Kadın faaliyetleri ile örgütsel raporlar okundu, HPC-Kadın’ın yürütmüş olduğu faaliyetlere yer veren bir sinevizyon izlendi ve okunan HPC-Kadın tüzüğü üzerine tartışma yürütüldü.
Konferans kadınlar için öz savunmanın önemine ilişkin alınan kararlarla sona erdi.