HRE 1 savaşçının şehit düştüğünü açıkladı

Efrin Kurtuluş Güçler (HRE), işgalci Türk devletinin 18 Ağustos'ta gerçekleştirdiği saldırısında Zin Sekvan adlı savaşçının şehit düştüğünü açıkladı.

Efrin Kurtuluş Güçler (HRE), “Başta şehit yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm şehit ailelerimize başsağlığı diliyoruz ve yoldaşımızın intikamın yerde bırakmayacağımızın sözünü bir kez daha yineliyoruz" dedi.

HRE açıklamasında devamla şunlar belirtildi:

"DAİŞ vahşetine karşı Kurdistan ve tüm insanlığın sesi haline gelen ve tereddüt etmeksizin en güzel genç kadın ve erkeklerini büyük kahramanlıklar ve direnişlerle büyüten Kobanê kentinden olan Roşin Eli yani Zin Sekvan yoldaşımız, yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Düşmanların imha ve inkâr politikalarına karşı karşıya kalan Rojava ve tüm Kurdistan topraklarındaki halkının varlığının nasıl inkar edildiğine tanıklık etti. Düşman politikalarının her türlü saldırısına maruz kalan halkının acılarını derinden hisseden ve bunun intikamıyla büyüyen Zîn yoldaşımız, 2016 yılında devrim saflarına katılır.

Halkının intikamını alma duygularıyla büyüyen Zîn yoldaşımız katılımının ilk gününden şehadetine kadar da aynı intikam duygularının tazeliğinde bulunduğu tüm cephelerde en ön saflarda yer aldı. Amansız dürüstlüğü ve yoldaşlığıyla daima yoldaşlarına güç ve moral kaynağı olan yoldaşımız, bir genç kadın olarak kendini daima eğitmeyi esas alarak düşman ile ülke gerçekliği bilincinde kendini derinleştirdi. Askeri profesyonelliği esas alan yoldaşımız, suikast silahını omzuna alarak ülkesinin davasını korumak için özgürlük yürüyüşünü daima sürdürdü.

Türk devleti ve çeteleri 2018'de uluslararası işbirliği ve onayıyla Efrîn kentine yönelik işgal saldırısı başlattı. Aslında Efrîn şahsında Kurdistan'a yönelik bir kez daha işgal seferi başlatıldı. Binlerce tank, top, uçak vb ağır silahla işgal saldırısı başlatan Türk devleti, daha önce eşi ve benzeri görülmemiş görkemli bir savaş ve direnişin rağmen Efrîn kentini namertçe işgal etti.

Yerinden göç ettirilmiş direnişçi Efrîn halkımız, tekrar topraklarına dönebilmek için Şehba'daki göç kamplarına yerleştirildi. Bu temelde Dönemin Direnişi'nin ikinci adımı atıldı ve Efrîn'de Rojava gençleri Efrîn Kurtuluş Güçleri HRE saflarına katıldı. Pek çok yoldaşımız genç ve güzel hayatını Efrîn'e dönmek için hiç düşünmeden feda etti. Efrin ve Rojava'nın genç kadınları HRE saflarına kendilerini Şehit Avesta Birlikleri olarak örgütleyerek şehit Avestaların ve Barinlerin izinden gitmeyi esas aldı. 2018 yılından bu yana Efrîn Kurtuluş Güçlerimiz işgalci TC ordusu ve çetelerine yönelik eylemlerine devam ediyor.

Şehit Avesta Birlikleri'nin ilk şehidi Ruken Zerdeşt yoldaşımızdı ve Zin Sekvan yoldaşımız da büyük bir özveriyle Avesta ve Ruken'in izinden gitmeyi esas aldı. Bu temelde birçok faaliyete aktif olarak katılan Zin yoldaşımız, yoldaşlarının ve halkının intikamını almak için eşsiz bir emek ve fedakarlık göstermekten geri kalmadı. İdeolojik ve askerlik bilincinde kendini geliştirdikçe, bilgi ve verilerini yoldaşlarıyla paylaşarak, savaşa ve hayata komuta etme sorumluluğunu üstlendi. Büyük bir ısrar ve kararlılıkla halkının tüm acılarına, sıkıntılarına yanıt olmayı esas alan yoldaşımız, verdiği emekler sonucunda her alanda kendini geliştirmiş, inşa etmiş, güçlü bir irade ve inançla, tereddüt etmeksizin tüm zorluklara karşı büyük bir mücadele içinde olmuştur. Kahramanca duruşuyla bir kadının tüm engel ve zorluklara rağmen kendini nasıl yetiştirebileceği ve kadın özgürlüğü ve halkın kurtuluşu ile onuru için nasıl bir mücadele yürütülmesi gerektiğini herkese göstermiştir.

Bu temeller üzerinden başta şehit Zin yoldaşımızın değerli ailesi olmak üzere tüm yurtsever halkımızın başsağlığını diliyoruz. Zîn Sekvan’ın yoldaşları olarak, her türlü kirli ve gayri ahlaki savaş yürüten  düşman bilsin ki bizim özgürlük devrimine olan tutkumuzu ve bağlılığımızı bu tür saldırılarla yok edilemeyecek. Şehitlerimizin her biri intikam öfkemizi, mücadele ve direnme kararlılığımızı güçlendiriyor. Bu temelde şehit yoldaşlarımızın kutsal hedefini mutlaka yerine getireceğimizin ve kentimizi işgalcilerin zehirli pençesinden özgürleştireceğimize dair sözümüzü bir kez daha yineliyoruz.

Şehidin kimlik bilgileri şu şekilde:

Kod Adı: Zîn Sekvan

Adı ve Soyadı: Roşîn Elî

Anne Adı: Şaîbê

Baba Adı: Mehmud

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn Bölgesi| 18 Ağustos 2023."