HRE: 7'si asker 14 işgalci öldürüldü

HRE’nin Efrin, Bab, Marê ve Cindirêsê’de gerçekleştirdiği eylemlerde 7 asker ve 7 çete öldürüldü, 1 asker ve 3 çete de yaralandı.

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), işgalcilere karşı Bab, Marê ve Cindirês’de düzenlenen eylemlerde 7’si asker en az 14 işgalcinin öldürüldüğünü bildirdi.

HRE, yaptığı yazılı açıklamada “İşgalci Türk devletin 10-16 Ekim arasında bölgemize yönelik gerçekleştirdiği faşist saldırılara karşı meşru savunma kapsamında misillemelerimiz devam ediyor” dedi.

Eylemlere ilişkin şu detaylar verildi:

“-10 Ekim’de Marê bölgesinde işgalci güçlere yönelik özel bir eylem gerçekleştirildi, bunun sonucunda bir çetebaşı öldürüldü, bir çete ise yaralandı. Aynı gün Cindirêsê yolu üzerinde eylem gerçekleştirildi, bunun sonucunda 2 çete yaralandı.

-11 Ekim’de Marê bölgesinde güçlerimizin düzenlediği suikast eyleminde bir çete öldürüldü.

-12 Ekim’de Efrîn ev Bab bölgesinde işgalcilere ait 4 askeri üsse özel eylemler düzenlendi. Bu eylem sonucunda 5 işgalci Türk askeri öldürüldü, bir araç darbelendi. Aynı gün Bab bölgesinde çetelere karşı bir eylem düzenlendi. Eylemde 5 çete öldürüldü, bir araç darbelendi.

-14 Ekim’de Efrîn’in Kefercan köyünde işgalci Türk ordusuna yönelik eylem düzenlendi. Bu eylem sonucunda 2 asker öldürüldü, 1 asker ise yaralandı.

-16 Ekim’de Efrîn Bölgesi’nde yapılan özel bir eylemde çetelere ait bir araç imha edildi.

Güçlerimiz tarafından yapılan eylemlerde 7 asker ve 7 çete öldürüldü, 1 asker ve 3 çete ise yaralandı.”