HRE, bir savaşçının şehadetini duyurdu

HRE, savaşçısı İskender Efrîn’in şehit düştüğünü duyurdu, "İskender yoldaş son anına kadar düşmanın karşısında dimdik durdu" dedi.

ŞEHİT AÇIKLAMA

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), yazılı açıklama yaparak bir savaşçının şehadetini duyurdu.

HRE, savaşçıları İskender Efrîn'in (Rohilay Murad) 23 Ekim'de görev başındayken şehit edildiğini duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi:

"Efrîn bölgesinde görev yapan İskender Efrîn yoldaşımız 23 Ekim 2024'te şehitler kervanına katıldı. İskender yoldaşımızı saygıyla anıyor, anısı önünde eğiliyoruz.

Rohilat Murad olarak da bilinen İskender Efrîn yoldaşımız, Efrîn şehrinde Kürt kültürünü koruyan yurtsever bir ailede dünyaya geldi. Ailesinin ve büyüdüğü ortamın bu özellikleri İskender yoldaşımızın geleceği için kişiliğinin temelini oluşturur. Cihatçı çeteler dış güçlerin desteğiyle özel politikalarla bölgelerimize saldırdığında İskender yoldaş onurlu ve vicdanlı bir genç olarak halka yönelik saldırıları ve katliamları kabul etmedi. Devrimin saflarına katıldı. Savunma güçlerinin oluşumunun başlangıcında en zor ve çetin şartlarda yoldaşlarıyla birlikte tarihi bir mücadele ve direniş yürüttüler. Özellikle Qestel Cindo tepesindeki saldırılarda en ön saflarda yer alıyor, burada yaralanıyor ama mücadeleyi bırakmıyor. Tedavisini gördükten sonra büyük bir iradeyle bir kez daha direniş mevzilerine döner. En genç haliyle yürütülen devrimci halk savaşında İskender yoldaşımız ve arkadaşları, Halep'in Şêxmeqsud ve Eşrefiyê mahallelerinde sokaklarda cihatçı çetelere karşı direnişi yükseltiyor. Efrîn'deki direniş savaşı sırasında İskender yoldaş, başından itibaren düşmanın saldırılarına karşı durmaktan geri durmadı, hep görevinin başında durdu.
Efrîn Çağın Direnişi’nin ardından İskender yoldaş, düşmanın halkımıza yönelik vahşetini ve faşizmini daha da fazla fark ederek yeni bir kurtuluş arayışına girdi. İskender yoldaş katıldığı günden son anına kadar her zaman düşmanın karşısında dimdik durdu. İskender yoldaş devrin görev ve sorumluluklarından hiçbir zaman kaçınmadı. Savaşçı olduğu dönemden itibaren Tabur Komutanı görevini üstlendi ve sorumluluklarını yerine getirdi. Devrimci yaşamı boyunca edindiği tecrübe ve verileri arkadaşlarıyla paylaşarak devrimin hizmetine sundu. Öyle bir dosttu ki, her zaman hayata ve devrime öncelik vermiş, onur ve saygınlığa sahip bir yoldaş olmuştur. Hayatının her anında halkımızın kurtuluşu için güçlü bir mücadele verdi. İskender yoldaş ısrarı ve devrimci pratiğiyle devrimin değerleri arasında yerini aldı.

Biz de yoldaşları olarak İskender yoldaşımızın hedeflerini ve hayallerini gerçekleştireceğimize ve onun şahsında tüm şehitlerimize layık olacağımıza söz veriyoruz. İskender Efrîn yoldaşın değerli ailesine ve tüm yurtsever halkımıza başsağlığı diliyoruz.

KİMLİK BİLGİLERİ

Şehidin kimlik bilgileri de şöyle açıklandı:
"Kod Adı: İskender Efrin

Adı ve Soyadı: Rohilat Murad

Anne Adı: Fida

Baba Adı: Faiq

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrîn Bölgesi, 23 Ekim 2024."