HRE savaşçısı Beşar Ehmed şehit düştü

Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE) Komutanlığı, Êriş Ziyaretê (Beşar Ehmed) adlı savaşçının Efrîn'de düzenlenen bir eylemde şehit düştüğünü açıkladı.

 HRE Komutanlığı,  internet sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, “Efrin Çağın Direnişi’nin ikinci aşaması kapsamında HRE saflarındaki yerini alan Êrîş Ziyaretê yoldaşımız, 15 Ağustos günü Efrin’de düzenlenen bir eylemde şehadete ulaşmıştır. Başta ailesi olmak üzere tüm halkımızı başsağlığı dilerken, yoldaşları olarak intikamını alacağımızın sözünü veriyoruz" dedi.

Komutanlık şehadete ulaşan savaşçıya ilişkin şunları belirtti:

"Êriş Ziyaretê, gerçek adıyla Beşar Ehmed yoldaşımız Efrin’nin Şêrawa İlçesinde Arap bir ailede dünyaya geldi. Genç yaşında özgürlük mücadelesini tanıyarak, özgürlük yolu gönüllüsü oldu. Nasıl ki Rojava Devrimi kısa sürede tüm insanlığın devrimine dönüşmüş ise, bölge halkları da tüm varlıklarıyla devrim içinde yer alarak, çetelerin Suriye’deki barbarlığına karşı  çocuklarını devrim saflarına katmıştır.

Êriş yoldaşımız da Arap bir genç olarak çetelerin her türlü insanlık dışı uygulamalarına, özellikle de Türk işgalciliğine karşı direnişe, Rojava Devrimi'nin eşsiz kahramanlıklarına şahitlik etmiştir. Özellikle Efrin’in işgalci Türk devleti ve çeteleri tarafından işgal edilmesinin ardından, şehitlerin yolunda ilerleyerek, yurdunu işgalcilerden özgürleştirme sözünü verdi. Efrin’in işgal edilmesi Êriş yoldaşın yüreği ve beyninde büyük bir kin ve öfke yaratmıştır. Bu intikam öfkesiyle Efrin Kurtuluş Güçleri’ne katılma kararı aldı.

HRE olarak Êriş yoldaş gibi cesur kişilerin katılımıyla Efrin’in işgalcilerden kurtaracağımız yönünde halkımıza söz vermiştik. Aynı zamanda Kürt ve Arap halklarının yoldaşlığının sembolü olan Êriş yoldaş gibi kahramanların katılımından gurur duyuyoruz. Êriş yoldaş katıldığı günden şehit düştüğü ana kadar kentini işgalcilerden kurtarmak için  büyük bir cesaret, kararlılık ve ısrarla her türlü çalışmada yer aldı. Yaşamda ve askeri faaliyetlerde örnek bir emek ve duruş sahibi oldu. Sıcakkanlılığı ve alçak gönüllülüğü  ile tüm yoldaşlarının yüreğinde yer edindi. Genç yaşına rağmen, büyük bir sorumluluk bilinciyle hareket etti.  

Bir kere daha başta Êriş yoldaşımızın ailesi olmak üzere tüm halkımıza başsağlığı dilerken, Şehit Êriş’in yoldaşları olarak onları beynimizde ve yüreğimizde daha da büyüteceğimizi, hayallerini yaşatacağımızı ve amaçlarını gerçekleştireceğimizi belirtiyoruz.”

Şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle:

Kod adı: Êrîş Ziyaretê

Adı ve soyadı: Beşar Ehmed

Anne adı: Fikiriye

Baba adı: Zuhêr

Şehadet yeri ve tarihi: Efrîn bölgesi, 15 Ağustos 2023