HRE savaşçısı Tekoşer Efrîn şehit düştü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Tekoşer Efrîn isimli bir savaşçılarının görevi başında şehit düştüğünü açıkladı.

HRE Komutanlığı yaptığı yazılı açıklamada,  “Efrîn Çağın Direnişinin ikinci aşaması kapsamında işgalci Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına karşı verilen direnişte yer alan Tekoşer Efrîn yoldaşımız 5 Temmuz’da görevi başındayken şehadete ulaşmıştır” dedi.

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı: “Efrin, Önder Apo’nun tarih sahnesine çıkmasıyla birlikte, halkımızın varlığını ve kimliğini Önderlik felsefesinde gördüğü bir kentimizdir. Halkımız Önder Apo’nun emeğini yakından takip etmiş, Önderlik gerçeğine şahit olmuştur. En değerli evlatlarını ülkenin özgürlüğü uğruna mücadele saflarına katmıştır.  Rojavayê Kurdistan devrimiyle birlikte ise halkımız örgütlü ve gruplar halinde savaş mevzilerinde yer alarak en barbar düşmana karşı topraklarını ve onurunu savunmuştur. Sakinlerinin huzur ve güven içinde yaşadıkların Efrin kenti, İşgalci Türk devletinin korkusu haline gelirken, işgal hayalleri de devreye sokuldu. 2018 yılında Efrin halkına karşı imha saldırıları başlatılırken, Tekoşer yoldaşımız, bu işgalci Türk devleti ve çetelerinin bu barbarlığına tanık olmuş, en derin bir şekilde hissetmiş; genç yaşına rağmen büyük bir heyecanla ve azimle saflarımıza katıldı. Katıldığı günden şehit düştüğü ana kadar,  Tekoşer yoldaş kentinin özgürleştirilmesi için amansız bir mücadele vermiştir. Eğitimde derinleşerek, halkın acılarına anlam veren yoldaşımız, güler yüzlülüğü ve heyecanıyla kısa süre içinde askeri ve ideolojik olarak yetkin düzeye ulaşarak, arkadaşları arasında saygın yer edinmiştir.” 

HRE, “Başka Tekoşer yoldaşımızın ailesi olmak üzere, tüm halkımıza başsağlığı diliyoruz. Yoldaşları olarak şehitleri anısını yaşatacağımızı ve amaçlarını başaracağımızın sözünü veriyoruz” diye ekledi.

Açıklamada şehit düşen savaşçının kimlik bilgileri şöyle yer aldı:

Kod adı: Tekoşer Efrîn

Adı  soyadı: Gîvara Nesen

Anne adı: Emine

Baba adı: Mihemed

Şehadet yeri ve tarihi: Efrîn bölgesi  5 Temmuz 2023