HRE: Temmuz’da 16 işgalci öldürüldü

Efrin Kurtuluş Güçleri (HRE), işgalci Türk devlet güçlerine yönelik temmuz ayı içerisinde düzenlediği eylemlerin bilançosunu açıkladı. En az 16 işgalcinin öldürüldüğü bildirildi.

HRE internet sitesinde yaptığı açıklamada “İşgalci Türk ordusu ve ona bağlı çete gruplarının alanlarımıza yönelik saldırıları devam ediyor. Bu saldırılara karşı güçlerimiz temmuz ayı boyunca etkili eylemler gerçekleştirmiştir” dedi

Açıklamada devamla şu ifadeler yer aldı:

- 7 Temmuz günü Bab bölgesinde işgalci Türk ordusunun iki üssü güçlerimiz tarafından hedeflenmiştir. Eylemler sonucunda, bir çete öldürülmüş, 2 işgalci asker de yaralanmıştır.

- 10 Temmuz’da Şêrawa ilçesine bağlı Kibeşînê köyündeki bir işgalci çete üssüne karşı baskın eylemi gerçekleştirilmiştir. Etkili eylemde 6 çete öldürülmüş, bir AK-47 silahı ile bir termal kameraya el konulmuştur.

Aynı gün (10 Temmuz) Ezaz bölgesinde işgalci Türk ordusu üssüne karşı eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde bir işgalci asker öldürülmüş, 2 işgalci de yaralanmıştır.

- 29 Temmuz günü Maree ve Ezaz bölgeleri arasında bulunan işgalci çete gruplarının bir üssüne karşı baskın eylemi gerçekleştirilmiştir. Kısa sürede üssün kontrolünün güçlerimize geçtiği eylemde, düşman iki defa takviye güç göndermeye çalışmış, ancak güçlerimizin yerine müdahalesiyle geri çekilmek zorunda kalmıştır. Eylemde netleştirildiği kadarıyla 5 çete öldürülmüş, 4 çete de yaralanmıştır. Eylem sonucunda 3 AK-47, bir BKC, bir B-7 silahı, 2 çanta ve 3 motosiklet imha edilmiştir. 

- 31 Temmuz günü Şêrawa ilçesinin Birc Heyder köyünde işgalci çetelerin üssüne baskın eylemi yapılmıştır. Eylemde 3 çete öldürülmüş, bir AK-47, bu silaha ait raht ve 5 şarjör, bir gündüz dürbünü ve bir telefona el konulmuştur.

Aynı gün (31 Temmuz) yine Şêrawa ilçesinde gerçekleştirilen eylemde 4 çete yaralanmıştır.

Yapılan eylemlerde toplan bir asker ile 15 çete öldürülmüş, 4 asker ile 8 çete yaralanmıştır. Eylemler haziran ayı şehitleri anısına gerçekleştirilmiştir.”