'Katliamlara karşı öz savunma geliştirilmeli'

Şengal katliamında şehit düşenleri anan Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, Şengal halkının benzer katliamlarla karşı karşıya kalmamak için öz savunma yöntemleri geliştirmesi gerektiğini söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi, DAIŞ'in 3 Ağustos 2014'te gerçekleştirdiği Şengal katliamında hayatını kaybedenler için açıklama yaptı.

Yapılan açıklamada, 9 yıl aradan sonra mağdurların ve toplu mezarların akıbetinin netlik kazanmadığı belirtilerek, “Uluslararası toplum bu vahşetin suçlusudur. Suçlular ve destekçileri tutuklanmadı. Şu ana kadar Şengal'de yaşananlar gerçek bir soykırım olarak tanınmadı” ifadelerini kullandı.

Şengal şehitlerini ve kurbanlarını anan Özerk Yönetim, "Bu katliam bugüne kadar devam ediyor. Türkiye, terör örgütleri aracılığıyla Kuzey ve Doğu Suriye’ye saldırarak bu katliamları tamamlıyor. Efrin'de, Serêkaniyê’de, Girê Spi'de yaşananlar aynı suç ve soykırımdır” dedi.

Şengal halkını kurtaran YPG ve YPJ direnişini selamlayan Özerk Yönetim, "Özerk Yönetim, sınırlı imkanlarına rağmen o dönemde Şengal halkına gereken her şeyi sağladı ve sağlamaya devam ediyor. Şengal'e dönüşü ve Şengal halkının özgür iradesini tesis etmesini destekliyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yönetim ayrıca Êzidî toplumunu öz savunma yöntemleri geliştirmeye, toplumu örgütleyip iradesine sahip çıkmaya, soykırım ve tasfiye projelerine karşı beka ve öz savunma mekanizmaları aramaya, topraklarına dönmeye, köylerine, tarihine sahip çıkmaya çağırarak, QSD öncülüğünde terör ve aşırıcılığa karşı mücadelelerini sürdürdüklerini ve suçluların yargılanması için çalışmalarını sürdürdüklerini bildirdi.