'KDP'nin ihanetine karşı direnişi büyüteceğiz'

Sêmalka Sınır Kapısı’ndaki eylemciler, KDP’nin kendi çıkarları için Kürt halkına ihanet ettiğini belirtti, direnişi büyütme mesajı verdi.

KDP’nin kurduğu pusu sonunda şehit düşen Tolhildan ve Serdem’in cenazelerinin alınması için Sêmalka Sınır Kapısı’nda başlatılan eylem, Şehit Aileleri, Barış Anneleri, STÖ’ler ve Din İşleri Bürosu’nun katılımıyla ikinci ayında devam ediyor.
Demokratik Birlik Partisi (PYD) ve Toplumsal Savunma Güçleri (HPC), bugün eylem çadırını ziyaret ederek, KDP’nin işbirlikçi siyasetini kınadı.

'KDP KİŞİSEL ÇIKARLARI İÇİN HALKA İHANET ETTİ'

Xelîfan şehitleri ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğraflarının yanı sıra PYD ve Toplumsal Savunma Güçleri bayraklarını taşıyan eylemciler, Pêşxabûr Sınır Kapısı’na doğru yürüyüşe geçti.
Saygı duruşunun ardından kısa bir konuşma yapan Cizre Bölgesi Toplumsal Savunma Güçleri (HPC) Komutanı Mihemed Cemîl, KDP’nin kişisel çıkarları için Türk devletinin yanında yer aldığını ve Kürt halkına ihanet ettiğini belirtti.
Cizre Bölgesi PYD yöneticilerinden Ahîn Elî ise düşmanın Kürt halkını soykırımdan geçirmek için suç işlemeye devam ettiğini belirterek, KDP’nin ihanetinin Abdullah Öcalan’ın felsefesini esas alan Kürt halkının iradesini kıramayacağına dikkat çekti.