‘Kızımın kanında KDP’nin eli var’

Kimyasal silah saldırısında şehit düşen Ruksen Zagros’un annesi Vesfiya Mahmud Beşir, “KDP’nin eli kızımın kanına bulaştı. Elbette bir gün bu şehitlerin intikamları alınacak” dedi.

Şehit Ruksen Zagros’un babası Mihemed Tahir, özgürlük, adalet ve hak arayışı için mücadele veren gerillanın yanında olunması ve katliamlara karşı çıkılması gerektiğini söyledi.

Türk devletinin kimyasal saldırılarında şehit düşen 17 gerilladan biri de 22 Mart 2014’te saflara katılan Qamişlolu Ruksen Zagros’tu (Newroz Tahir). Babası Mihemed Tahir, “Çocuklarımız Kürt halkının hakları için mücadele ederken kimyasal silahlarla katlediliyor. Kimyasal kullanılmasına sessiz kalınmasını da kabullenemiyoruz” dedi.

MASKELERİ ENGELLEMENİN İZAHI YOKTUR

KDP’nin bu katliamların içinde yer almasının kendileri daha yaraladığını kaydeden Mihemed Tahir, şunları söyledi: “Onlar da Kürt. Bu savaşta en fazla payı olan KDP’dir. Savaşın sorumlusu KDP’dir. Eğer kimyasaldan korunma maskelerinin gerillaya ulaşmasını engelliyorsa bu şehadetlerde onların da parmağı vardır. Maskeleri bile engellemenin izahı yoktur.”

GERİLLANIN YANINDA OLMALIYIZ

Özgürlük, adalet ve hak arayışı için mücadele veren gerillanın yanında olunması ve katliamlara karşı çıkılması gerektiğini vurgulayan Mihemed Tahir, “Kimyasalı durdurmak, insan hakları kuruluşları, bireylerin ve tüm toplumun sorumluluğundadır" dedi.

ELBETTE İNTİKAMLARI ALINACAK

Anne Vesfiya Mahmud Beşir ise Erdoğan’ın düşman ve katil olduğunu ama KDP’nin Türk devletine yol açtığını, destek verdiğini belirterek, şunları dile getirdi: “KDP’nin eli de kızımın kanına bulaştı. Şehitlerin kanı yerde kalmayacak. Elbette bir gün bu şehitlerin intikamları alınacak ve gerilla zafere ulaşacak.”

KİMYASAL, YENİLDİĞİNİN GÖSTERGESİDİR

Ruksen’in amcası Hacı Beşir de şunları söyledi: “Devrim, zafere ulaşma sürecini düşman ise yenilgi sürecini yaşıyor. Düşman zulmün, haksızlığın arkadaşıdır. Eğer bugün kimyasal silahla saldırıyorsa bu da yenilgisinin göstergesidir. KDP’ye de sesleniyorum; Kürt tarihini ezip geçemezsiniz. Halkın safına geçin!”