Kobanê’de 4 şehit için tören ve anma

Minbic’e yönelik bombardımanda şehadete ulaşan şehitlerin cenaze töreni düzenlendi. Törende bir HPG’li de anıldı.

Minbic’de dün bombardıman sonucu şehit olan Minbic Askeri Meclisi komutanlarından Heysem Mihemed Eto (Ebû Deham), meclisin savaşçılarından Hesen Mihemed Nûr Xafûr (Zilovan) ve QSD savaşçısı Salih Mihemed Rebî Mistefa’nın cenazeleri, törenle Kobanê’deki Şehit Dîcle Şehitliği’nde toprağa verildi.

Binlerce kişinin katıldığı törende 27 Mayıs 2022’de Medya Savunma Alanları’nda şehit olan HPG gerillası Ehmed Îbrahîm de (Kortan Zîlan) anıldı.

'TÜRK DEVLETİ DAİŞ'İN İNTİKAMINI ALMAK İSTİYOR'

Törende konuşan Fırat Bölgesi Maliye Komitesi Eşbaşkanı Feryaz Berkel, “Bölgenin ve dünyanın güvenliğini korumak için mücadele eden bir grup şehidimize kirli ellerini uzattılar" dedi.

Berkel, işgalci Türk devletinin terörün ana destekçisi olduğunu tüm dünyaya kanıtladığını ve DAİŞ’in yenilgisinin intikâmını almaya çalıştığını belirtti.

Feryaz Berkel, şunları söyledi: "19 Temmuz Devrimi ile bölge halkı işgalci Türk devleti ve çetelerine karşı galip gelecektir. Bölge halkı Önder Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin takipçisi olduğunu teyit ediyor. Bölge halkı ve bu toprakların sahipleri hiçbir zaman yenilmeyecek."

Minbic Askeri Meclisi üyesi Mihemed El Cadir, şehitlerin çizgisini takip edeceklerinin sözünü verdi.

Komutan Ebû Deham’ın mücadelesi üzerine de konuşan El Cadir, “Kuzey ve Doğu Suriye devriminin başlangıcından itibaren Şehit Ebû Deham terörist örgütlere yönelik birçok hamlede yerini aldı. Kobanê, Minbic, Tebqa, Efrîn, Halep, Til Eran, Hol, Şedadê, Reqa ve Baxoz’da çetelere yönelik savaştı. Birçok defa yaralanmasına rağmen mücadeleden geri durmadı” dedi.

Konuşmaların ardından şehitlerin şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

3 şehidin cenazesi Şehit Dîcle Şehitliği’nde toprağa verildi.