Kobanê'de KDP saldırıları kınandı

Kobanê'de yüzlerce kişi KDP’nin Kürt halkına yönelik ihaneti ve gerillalara yönelik saldırılarını kınamak amacıyla eylem yaptı.

Kobanê'de "İhanete karşı onur yürüyüşü” sloganı adı altında bir yürüyüş  gerçekleştirildi.

Özgür Kadın Meydanı’ndan Şehit Egîd Meydanı’na kadar yapılan yürüyüşte, “Barzani Zendura şehitlerinin katilidir” pankartı ve özgürlük şehitlerinin resimleri taşındı.

Yürüyüş Şehit Egîd Meydanı’nda mitinge dönüştü. Mitingte konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Kadın Bürosu Yürütme Üyesi Sara Xelil, “ İşgalci Türk ordusu uzun süredir vahşice Başûrê Kurdistan’a saldırıyor. KDP ise bu saldırılara karşı sessiz kalıyor, Kürt kardeşlerine karşı ihanet içerisinde. KDP, bu ihanetiyle tarih tekrarladı. Birlik ve beraberliğe karşı durabilmek ve düşmanı yenilgiye uğratmak için İhanete karşı bir olmalıyız” dedi.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Musa Hesen, işgalci Türk ordusunun son dönemde bölgeye yönelik saldırılarını her şekilde yoğunlaştırdığını belirtti.

Musa Hesen, KDP’nin işgalci Türk devleti ile işbirliği yapmasının ve gerillalara yönelik saldırının Türk devletinin Başûrê Kurdistan’ı işgal etmesi için bir bahane olduğunu ifade etti.

Şehitlerin izinde ilerleme sözü veren Hesen, bölge halkının huzur ve güvenliğini bozan bu olaylara son verilmesi çağrısında bulundu.