Kobanê halkı şehitler için taziye çadırına akın etti

Kobanê’de yüzlerce kişi, Hemze Kobanê, Rûken Kobanê ve Raperîn Amed için kurulan taziye çadırına akın etti.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi, kentin güneyindeki Şehit Dicle Mezarlığı'nda Hemze Kobanê, Rûken Kobanê ve Raperîn Amed için taziye çadırı kurdu.
Çadırda kısa bir konuşma yapan Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eş Başkanı Ayşe Efendi, “Kurdistan dağlarının çocukları soğuğa karşı direniyor. Büyük iradeleriyle işgalci Türk devletini yenilgiye uğratarak kahramanlığın derslerini veriyorlar” dedi.

GÖÇÜ DÜŞÜNENLERE ÇAĞRI

Mücadelenin yükseltilmesine dikkat çeken Ayşe Efendi, “Şehitlere olan sözümüzü yenileyip, mücadelemizi yükseltmeliyiz. Yükümüz ağır çünkü sadece kimliklerimiz değil özgürlüğümüzü de elde edeceğiz” şeklinde konuştu.
Ayşe Efendi, konuşmasının sonunda göç etmeyi düşünenleri kendilerine dönüp tekrardan yüzlerce şehidin verildiği Kobanê destanını hatırlama çağrısında bulundu.

'ÖNDER ÖCALAN'IN FELSEFESİNE YASLANIYORUZ'

Ardından söz alam PYD Yürütme Kurulu Üyesi Ehmed Xoce ise “Yıllardır bu topraklarda şehit veriyoruz ve özgürlüğümüz için Önder Öcalan’ın felsefesine yaslanıyoruz” dedi.

Ehmed Xoce, "Şehitlerimiz bugün bizi barış ve güvenliğe götürüyor. Onların yolundan yürüyeceğimize söz veriyoruz. Zafer bizim olacak” diye ekledi.
Konuşmaların şehitlerin şehadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi.
Şexmeqsûd ve Eşrefiyê Ekonomi Komitesi üyesi Mihemed Yıldırım (Hemze Kobanê), işgalci Türk devletinin 24 Şubat’ta Halep’in Şiqeyf bölgesinde bir araca düzenlediği bombalı saldırıda şehit düşerken, Büşra Besrawi (Rûken Kobanê) 2 Şubat'ta Metina'da, Delal Azizoğlu (Raperin Amed) ise 17 Haziran 2022’de Medya Savunma Alanları’nda şehit düştü.