‘Kobanê ve Qamişlo saldırısının intikamını alacağız’

Reqa’da alanlara çıkan yüzlerce kişi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanmasını istedi, işgalci Türk devletinin Suriye toprakları üzerindeki suçlarını protesto etti.

Reqa’da Genç Kadın Birliği ve Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde Hezime Kavşağı’nda bir araya gelen yüzlerce kişi, Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması çağrısında bulunarak, işgalci Türk devletinin Suriye toprakları üzerindeki suçlarını protesto etti.

Sewamê Kavşağı’na kadar yürüyen eylemciler burada şehitler adına saygı duruşu yaptı.

Daha sonra Reqa Gençlik Meclisi Eşbaşkanı Büşra El Ehmed, Reqalılar adına basın açıklaması yaptı.

Özgürlük isteyen halklara yönelik kirli politikaları kınayan Büşra El Ehmed, işgalci Türk devletinin Kobanê ve Qamişlo’ya yönelik saldırılarına dikkat çekerek, Rojava halkı adına bu suçların intikamını alma sözü verdi.

El Ehmed, “Devrimin başından bu yana QSD’yle omuz omuza alanlardaydık. QSD’nin yanında savaş cephelerinde işgalci Türk devletine karşı durmaya devam edeceğiz. İşgal edilen bölgeleri özgürleştirene kadar direniş ve mücadeleyi yükselteceğiz” diye konuştu.

Reqa Askeri Meclisi adına konuşan komutan Ebu Xelef ise,  işgalci Türk devletinin iç krizini ve ekonomik çöküşünü gizlemek için saldırdığını söyledi.

Eylem, işgalci Türk devletinin suçlarının kınandığı sloganlarla sona erdi.