Komutan Berkel, son yolculuğuna uğurlandı

Fırat bölgesi halkı, Minbic Askeri Meclisi komutanlarından şehit Bozan Berkel’i son yolculuğuna uğurladı.

Minbic’de 6 Eylül'de bir araçta meydana gelen patlamada şehadete ulaşan Minbic Askeri Meclisi komutanlarından Bozan Osman Berkel, Kobanê’nin Şehit Dicle Şehitliği’nde düzenlenen kitlesel bir törenle son yolculuğuna uğurlandı. Fırat bölgesinden gelen siyasi parti temsilcileri ile sivil toplum kurum ve kuruluşlarının üyelerinin de aralarında bulunduğu yüzlerce kişi törene katıldı.

'TÜRK DEVLETİ AMACINA ULAŞAMAYACAK'

Qenayê Kongra Star Koordinasyonu üyesi Sûad Şêx Demir, işgalci Türk devletinin 2014 yılında Kobanê’de yenilgiye uğrayan DAİŞ çetelerinin intikâmı için halkı hedef aldığını kaydetti.

Her türlü saldırı girişiminde bulunan işgalci Türk devletinin amacına ulaşamayacağını vurgulayan Demir, "İşgalci Türk devleti bölgedeki hedefine ulaşamayacak. Çünkü işgalci Türk devletinin karşısında duran bu halkın evlatları ülkesini ve halkını koruma uğruna QSD’ye katıldı. Ve her türlü fedakarlığı yaptı” şeklinde konuştu.
Şehit Bozan Berkel’in mücadele kararlılığına değinen Minbic Askeri Meclisi üyesi Mihemed El Cadir ise bölgenin güvenlik ve istikrarını hedef alan güçlere, “Bizde bir kişi şehit oldu mu yüzlerce kişi onun silahını kaldırır ve intikamını alır. Şehadet bizim zafere olan mücadele kararlılığımızı daha da güçlendiriyor” dedi.

'ŞEHİTLERİMİZİN İNTİKÂMINI ALACAĞIZ'

“An şehitlerimizin intikamını alma anıdır” diyen PYD Genel Meclisi üyesi Salih Nûh da “Güçlerimiz bölgemize yönelik tehlike arz eden güçlere yönelik çok güçlü darbeler vurdu. Şehitlerimizin verdiği emekler boşa çıkmayacak” ifadelerini kullandı.

İşgalci Türk devletinin topraklarındaki yenilgisinin ardından bölge halkı arasında fitne çıkarma girişimde bulunduğunu vurgulayan Nûh, “Bölge halkımızın güçlü birlikteliği tüm kirli politikalarını boşa çıkardı” dedi.

Şehit ailesi adında konuşan Minbic Demokratik Sivil Yönetimi Meclisi Eşbaşkanı Nezîfe Xilo, “Şehit Bozan sadece Kobanê şehidi değil tüm Kuzey ve Doğu Suriye bölgesinin şehididir” dedi.

Şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.