Kongra Star: 15 Ağustos direnişiyle özgür yaşam inşa edilecek

Kongra Star, 15 Ağustos Atılımı’nın 39’uncu yıldönümünde yaptığı yazılı açıklamada, “15 Ağustos direnişiyle Kürt ve Ortadoğu halkları, kadınların öncülüğünde adil, eşit ve özgür bir yaşam inşa edecektir” dedi.

Kongra Star, 15 Ağustos Atılımı’nın yıldönümüne ilişkin yaptığı açıklamada “Kürt halkını karanlıktan aydınlığa getiren 15 Ağustos Atılımı, halkımızı esaretten direniş ruhuna taşıdı. 15 Ağustos, Kürt halkının var olduğunu ve tarihi topraklarında kalacağının ısrarını tüm dünyaya kanıtladı. ‘An Kürdistan’ı özgürleştirme anıdır’ diyen Komutan Egid, Dihê-Şemzinan'da mücadelenin ilk kıvılcımını yakarak Kürt halkının yiğitliğini Türk düşmanına gösterdi. Kurdistan coğrafyasında gerçekleşen serhildanlar sonucunda Kürt halkımız büyük bedeller ödedi. Ancak Kürtler Önder Apo’nun ve PKK’nin çıkışıyla yaratılan yeni yaşamda, Kurdistan coğrafyasında ilk defa kendilerini yaratma ve örgütleyebilme gücüne ulaştılar” ifadelerini kullandı.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi: “Bu mücadele tüm engellere rağmen Önder Abdullah Öcalan öncülüğünde 45 yıldır amansız bir şekilde devam ediyor. Bu temelde Öncelikle kadınlara ve gençlere, tarihi sorumlulukları olan tüm halklara sesleniyoruz. Nasıl ki 15 Ağustos Atılımıyla kendimizi yarattıysak, şimdi de özgürlük, zafere ulaşma ve ahlaki -politik bir toplum inşa etme zamanı. 15 Ağustos Atılımı miladi bir ruhtur. 15 Ağustos direnişiyle Kürt ve Ortadoğu halkları, kadınların öncülüğünde adil, eşit ve özgür bir yaşam inşa edecektir. Ayrıca Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü ve işgal altındaki tüm toprakların kurtuluşu için mücadeleye devam edeceğimizin sözünü yineliyoruz”