Lazkiye’de Şam askerlerine saldırı: İkisi subay 4 ölü

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Lazkiye’nin kuzey kırsalında Şam güçlerine yönelik saldırılarda ikisi subay olmak üzere 4 askerin öldüğünü, ikisinin yaralandığını bildirdi.

SOHR tarafından yapılan açıklamaya göre Lazkiye'nin kuzey kırsalındaki Til Melik çevresinde Şam güçlerinin mevzilerine yönelik El Fetih El Mubin çeteleri tarafından havan topları ile düzenlenen saldırıda ikisi “albay” rütbesinde olmak üzere 4 asker öldü.

Kuzey kırsalındaki El Saraf cephesinde Türkiye ile Rusya asında belirlenen “çatışmasızlık bölgesi”nde de aynı çete grubu tarafından keskin nişancılarla düzenlenen saldırılarda 2 askerin yaralandığı belirtildi.

ÇATIŞMASIZLIK BÖLGESİNDE 271 ÖLÜ

SOHR, 2023'ün başlarından bu yana "çatışmasızlık bölgesinde" 271 silahlı kişi ve sivilin ölümüne yol açan saldırılar gerçekleştiğini belirtti. Açıklamaya göre keskin nişancılar tarafından yapılan saldırılar ve bombardımanlar dahil 195 saldırı belgelendi. Bu şiddet olaylarında 148’den fazla silahlı kişi ile 6’sı kadın ve 22 çocuk olmak üzere 64 sivil de yaralandı.