Minbic Askeri Meclisi: Türk devletinin saldırıları boşa çıkarıldı

Minbic Askeri Meclisi, işgalci Türk devletinin 1 Eylül’den beri Minbic’a yönelik saldırılarının boşa çıkarıldığını, 23 çete üyesinin öldürüldüğünü ve 21 çetenin de yaralandığını açıkladı.

Minbic Askeri Meclisi Basın İrtibat Merkezi, Türk devletinin Minbic’in kuzeybatısına yönelik saldırılarına dair bilançoyu açıkladı.

Meclis, şu bilgileri paylaştı:

“İşgalci Türk devletinin çeteleri, Cuma sabahı (1 Eylül) Minbic’in kuzeybatısına yönelik bir kara saldırısı başlattı. Saldırı birçok cephede ve köyde yaşandı ve bunun sonucunda bölge halkı göç etmek zorunda kaldı.

Minbic Askeri Meclisi güçleri, bu saldırılara karşılık verdi. Ancak çeteler bir kez daha Kirbiclî’deki üslerinden Dendeni köyünü havan toplarıyla bombaladı.

İşgalci Türk devletine bağlı çetelerin Minbic’in kuzeyindeki Mihsinlî köyüne yönelik saldırısı sonucunda aynı aileden 4 çocuk şehit oldu ve Minbic’ın kuzeyindeki Ereb Hesen ve Ewn El Dadat köylerinde ise yaralanan yurttaşlar oldu.

Cumartesi günü (2 Eylül) çeteler, savaş cephesinde yer alan Minbic’in kuzeybatısındaki köylere yönelik top ve ağır silahlarla saldırılarını sürdürmesi yurttaşlar arasında korkuya neden oldu.

Saldırılar sonucunda Fatme El Hac Mihemed El Xilêf (70) adlı yaşlı bir yurttaş şehit olurken, bazı yurttaşlar yaralandı ve çeteler yaralananlardan birinin kardeşini evlerinden kaçırdı.

Dün akşam saat 06.00'da çetelerin Mihsînlî ve Arap Hasan köylerine yönelik bombardımanına Minbic Askeri Meclisi güçleri karşılık verdi.

Çeteler, dün Mihsînlî ve Ereb Hesen köylerine yönelik saldırılarını akşam saat 18:00’a kadar sürdürdü ve Minbic Askeri Meclisi güçleri, top saldırılarına karşılık verdi.

4 Eylül’de işgalci Türk devletine bağlı çeteler, bir kez daha Minbic Askeri Meclisi güçlerinin Ereb Hesen köyündeki noktalarına geçmeye çalıştı. Ancak güçlerimiz bu girişimi de engelledi ve çeteler kaçmak zorunda kaldı. Bunun sonucunda çok sayıda çete üyesi öldürüldü, birçoğu da yaralandı. Ayrıca askeri bir araç imha edildi.

Savaş cephesinden gelen bilgilere göre, 23 çete öldürüldü 21 çete üyesi de yaralandı.”